ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавление

Да разтърсим Хълма

Айляк. Това е дума с неустановен произход, почти митологически, която още от древността описва пловдивския дух. Пловдивският айляк се настанява удобно у всеки жител и гост на града, без да пропуска нито един, а веднъж настанил се у вас – никога няма да ви напусне.
Пълен айляк ще бъде и краят на тази седмица. Напук на всички хора, които постоянно повтарят, че през лятото нищо не се случва, този сезон Пловдив гърми от всички точки на града. За разнообразие, този път няма да е от центъра или от някой стадион, а от тепенце. Тепе партитата са особено популярни в летните вечери, когато неуморно бягаме от жегата, но този път няма да бъде стандартната сбирка на малки компании, а голям и пъстър фест. Shake that Хълм, shake shake! Хълмът е Младежки, а точната дестинация е полянката от южната му стана. И тъй като организаторите са едни особено прекрасни хора, решиха да променят малко първоначалния замисъл. Както мнозина знаят, щяхме да разтрисаме Младежки на 19-ти и 20-ти юни, само че имаме вече една неделя бонус, в която ще продължи айляк партито.
Начало на събитието ще бъде дадено на 19-ти в 13:00ч., когато ще подгреем с електронна музика с няколко сета от любимите DJ-и, сред които Andy Scot и Pikebass, за да можем в първата вечер на партито да посрещнем човека с 4 лица – Иван Шопов, който този път ще пуска под псевдонима Balkansky. След него идва Котарашки с цялата банда, които ще ни върнат леко към корените ни с фолклорните мотиви в музиката им. И не трябва да пропускаме Група N.E., които ще допринесат за едно голяяяяямо откриване! Пред следващите вечери ще гърмим с Оратница, Acoustic Corporation, DJ Skill + Гайда и Кавал, Ultra Fules и Nearly Dog, иначе казано – ПЪЛНО ГУСТО! Неделята се очертава като спокоен и почивен ден. И след като Младежки хълм ще е поел достатъчно енергия от предните вечери и се надяваме да го запазим здрав, неделята ще е абсолютен чил – електронната музика ще е за финал – малко хаос, малко техно, за да можем да си поемем дъх.
Изобщо не бързайте да мислите, че това ще е един музикален фестивал, защото мноооого ще сбъркате…

Какво ви очаква през идния уикенд, вижте в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Повечето пловдивчани не са чували думата „айляк“ през живота си. Тези, които се асоциират с нея, и я прокламират по спонсорирани от Общината псевдосъбития и рекламни кампании – не са пловдивчани. Те са пришълци и тяхната цел е да подменят идентичността на града, за да им стане по-комфортно, като у дома, на село. Тези, които ги следват и безмозъчно повтарят думата , макар и родени тук, са очевидно необразовани и прости. Те не знаят какво правят.

  2. „Ако живееш в Рим, живей като римляните“. Това за съжаление не стана факт в Пловдив. Думата АЙЛЯК е турска, пуснете в Google Translate и ще видите какво означава: „безделник“, „безработен“, „неудачник“..Тя няма нищо общо с духа и хората на Пловдив. Трябва да си рядко прост, за да искаш да се асоциираш с нея? Да не говорим, че това не е дума от речника на истинските пловдивчани, родени в този град.

  3. Важното е да се Бичи нещо 🙂
    Три дни ще Бичим Айляк – на четвъртия – не знам 🙂
    Преди да си тръгнем обаче, ще си почистим ЗАЕДНО!

  4. Не ставайте смешни, думата „айляк“ е турска и си има своето значение. „Бича айляк“ си е пловдивски лаф. Не ни вземайте за канарчета.

  5. Супер, насред кучешките л…. Крайно време е тия четириноги приятели да си акат удома, по възможност на килима на стопаните си! За да можем да си бичим айляк където ни е кеф без да се притеснявме от кърлежи и заразени фекалии!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина