ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

ONE ARCHITECTURE WEEK тръгна от Ядрото

Тотев: Радваме се, че можем да ползваме фестивала за решаване на важни градски задачи

Второто издание на ONE ARCHITECTURE WEEK в Пловдив стартира от Ядрото в Капана снощи. Началото на фестивала бе обявено от място, което организаторите на форума ще подарят на пловдивчани и което ще живее и след края му. То се намира на улица Загреб и от необитаемо пространство вече е открита обществена площ за събития, срещи и култура. Това ще е само една от многото трайни намеси с печата на седмицата на архитектурата, които ще останат в полза на всички. Другите ще се появят до края на форума- 19 октомври.

Директорът на ONE ARCHITECTURE WEEK Любо Георгиев обяви, че фестивалът започва да се занимава с друг важен пловдивски въпрос още от това му издание- река Марица. Радваме се, че можем да ползваме седмицата на архитектурата за решаването на важни градски задачи. Самият факт, че днес сме тук, на място, което само до преди година дори не поглеждахме, е достатъчен. ONE ARCHITECTURE WEEK дълго време ще работи за промяна облика на Пловдив, заяви кметът Иван Тотев на старта на фестивала.

Много гости се разходиха върху дървения под на Ядрото и пиха по вино. Посетиха и куп изложби, които бяха открити в първия фестивален ден. Форума продължава с много събития днес, утре и всеки ден до 19 октомври. Не го пропускайте.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. „…Абе аз не съм архитект, аз съм перформер (палячо по български) ама тук много ме харесват а и добре плащат, посрещат и изпращат и др. та ще ръководя градоустройството на (градчето със замиращи функции) Пловдив докато го бастиса напълно юначната ми агитка…“ = беше в общи линии изказването с провинциален американски акцент на водещия байрактар на хунтата ЕДНО. Преведено цензорски с подобрения и ванилия за българистанците, гъди-гъди.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина