ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКриминалеНовини

Разкрити са извършителите на грабеж на 20 000 лева от казино в Тракия

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми и с постановление на прокурор са приведени в ареста за срок до 72 часа

Месец след извършване на престъплението, служителите на ред в Пловдив са задържали двама мъже за извършения въоръжен грабеж на игрална зала в район Тракия.

Припомняме, че действията по разследването стартираха на 5 декември м.г., непосредствено сред получен сигнал на спешния телефон 112. Според информацията в игрална зала в ж.к. „Тракия“ мъж заплашил двама служители с пистолет, отнел сумата от над 20 000 лв. и се оттеглил в неизвестна посока.

По случая беше образувано досъдебно производство в Пето РУ, а в оперативно-издирвателните действия се включиха и служители от отдел „Криминална полиция“.

В хода на работата, под наблюдение на районната прокуратура, разследващите събрали доказателства, че съпричастни към посегателството са 41-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Хисаря и 23-годишен пловдивчанин.

С прокурорско постановление те са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК, приведени са в ареста за 72 часа.

Окръжна прокуратура – Пловдив внася искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата обвиняеми. Съдът ще заседава днес след обяд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина