ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

За публиката или добро, или нищо

Автор: Кирил Николов

 

Чета – „Обидно малко публика на Награди Пловдив”.

Кофти!

Ама дай да видим сега:

Ако някой го е подминала публиката и той е обиден, публиката ли го е обидила?

Ето – има артисти, за чийто спектакли билетите свършват месеци по – рано. Има /културни/ събития, които препълват залите, зъболекарски кабинети, пред които се чака с часове, адвокатски кантори, които връщат клиенти, автосервизи, поправящи коли от цялата страна… За всички останали е криза, тежка криза.

Вярно е – кризата е виновна, не публиката. Но не и икономическата криза, нито пък „духовната криза”. Като чуя тва, последното, и ми се досира – икономическата криза е виновна на мързеливите пролетарии, превърнати от немай къде в ЕТ, а духовната – на творците, чийто сили не стигат, за да разберат дори самите себе си…

А виновна е кризата в мисленето.

Няма ли да се простим с благата на другарката Л.Живкова. Нейната хранителна кърма свърши преди десетилетия, но ние още оригаме на нея и си отваряме човчиците, белким лапнем некоя възкръснала цица – непременно безплатна. Веднага след това вече сме велики. Това е факт, ама публика няма.

Обидените имат нужда от лопати. Мазоли – да, обиди – не!

В заключение:

Докато Друг, а не Публиката, решава, тая публика ще липсва. Другият ще определя, а Бенефициентът ще ридае обидено – Той е Избраният, а в тази Духовна криза е обречен на неизвестност, заради нищо не разбиращата Публика.

Кофти, кофти, ама иначе гот!

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Браво на автора на статията.На некадърниците винаги са им виновни неразбиращите ги.Едни и същи хора превзеха културата в Пловдивв.И Пловдив както се писа в един друг вестник е станал Град на Халтурата.Както видяхме с откриването на паметника на Демона пред Дома на Културата.Докато комунистически творци държат Пловдив цяла България ще продължава да се присмива на този град.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина