ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

Политическа чака-рака!

Image title
Image title
Това е политическа чака-рака. Майсторът на гюбека вече щрака с пръсти на друга сцена, за други бакшиши и с други маймунки- не тази на Джонсъна. Вече е Новия политик. Честито на България. Така възмутени и омерзени бивши приятели на Николай Бареков  се отправиха от политическата сапунка с елементи на екшън и фентъзи „България без цензура” към ПУ-то тази вечер, за да дадат рамо на едно истинско начинание- искането на морал в политиката и в живота от страна на студентите, окупирали  5 аудитория в ПУ.

Онова, което бе представено толкова драматично от ефира на ТВ 7 наистина бе чиста проба пародиен спектакъл с адски скъп сценарии. Скъп за данъкоплатеца, тъй като да пазят събитието на Новия политик на центъра бяха ситуирани стотици полицаи, жандармерия даже. Скъп и за организаторите на представлението, които, поне по думите на превозвачи, са платили солидно, за да вдигнат на протест срещу  Тотев стотина таксиметрови шофьори. Дали организацията на ММА бойците около сцената днес е била платена- само можем да гадаем, тъй като за разлика от предния път петдесетолевки на площада не се раздаваха. Младите надежди на свободните боеве, много от които под 18 години, организирано и в строй се появиха на площада, за да скандират „Бареков” и да размахват транспаранти, с които заявяваха подкрепата си за Новия политик. Транспаранти, напечатани на една принт машина някъде.

ММА-ци, обградили гербери и анти-барековци
ММА-ци, обградили гербери и анти-барековци
По-старшите от тях, все видни ММА-йци, бяха като защитен вал пред сцената. И като по команда обграждаха плътно група от хора, дошли да скандират срещу Новия политик. Част от тях вееха знаменца на ГЕРБ, другите бяха най- всеотдайните противници на кабинета Орешарски в Пловдив. Здравеняците бяха толкова много, че ги обграждаха на секундата при всяка една маневра на анти-барековците. Полицията също следеше сблъсъкът отблизо. Image title
Нямаше как да проследи финта на Веселин, който се качи на конструкцията на оператора на предаването. Първо бе свален от един от гардовете, а сетне избутан назад грубо от Кристиян Гьошев. Веселин направи и втори опит за щурм към сцената, но отново бе посрещнат от гардовете, а в последствие разпратен от полицаи. Махнете този пиян мъж, настояваше Новия политик от постамента си. Искам алкохолна проба. Не съм близвал алкохол от десет години. Просто ви ненавиждам, защото сте предател и гнусен лъжец, отговори Веселин, докато го избутваха към паркинга на Тримонциум. 

Image title
На сцената и около нея се вихреха бесепари, войводи, всякакви бивши- атакисти, седесари, бесепари, гербери. Герои, които очевидно отново искат да влязат в играта.  Кулминацията на спектакъла бе идването на линейките на частната Бърза помощ, с която се свързва името на известния бизнесмен Атанас Червенков- Райфъла, и таксиметровите шофьори. Финалните щрихи на спектакъла бяха с протестно шествие до общината, където бе поискана оставката на кмета Иван Тотев. 
Image title
Точно по същото време, студентите от ПУ четяха декларацията си и искаха пълната подмяна на политическата класа, нов морал, нов живот. Бяха малко, бяха без напечатани на един принт много транспаранти, без организатори с ръце в джобовете, без охрана на студентския отбор по акробатика или баскетбол например, без фалшиви словоблудства, как ще се раздадат до край и до последна капка кръв за народа, както се чу на площада. Излязоха с имена, лица и надежда с едно шумно „Промяна”.  Image title
Ромска група в подкрепа на Бареков
Ромска група в подкрепа на Бареков
Image title
Веселин скача срещу Бареков, преди да го свалят от платформата
Веселин скача срещу Бареков, преди да го свалят от платформата
Image title
Image title
България без цензура... или България под охрана
България без цензура… или България под охрана

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина