ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

И Реформаторският блок поиска оставката на Тотев заради записа

Image title
Местните представители на Реформаторския блок се събраха днес, за да изкажат ясно мнението и позицията си относно изтеклите записи на пловдивския кмет и други актуални теми. Пред медиите застанаха д-р Димитър Шишков, Пепа Деведжиева от ДСБ, Веселин Стойков от СДС, Костадин Шанков от Синьо едиство и Кемал Тинев от Свобода и достойнство.

Петя Деведжиева започна от широкия проблем за България и как другите държави ни обръщат внимание по особено негативен начин в последно време. Имаме сериозен проблем. В Лондон вече се говори за „Синдромът Пеевски“. В Париж сочат с пръст Иван Динев. В Ню Йорк таймс казват, че сме най-замърсеният град. В Холандия направиха материал как при нас се източват парите за мостове, които водят до никъде и стадиони на места, където има само възрастни хора. В националните и международни отзвуци липсва доверие. Чуждите инвеститори се влияят. В този случай е наивно да смятаме, че ще дойдат чужди инвестиции. Държавният рекет се засилва, казва Деведнжиева.

Ако искаш да направиш нещо, влизаш в парламента. Но не можеш да управляваш държава със седене на маса, говорене по телефона и разговори на четири очи. Трябва да има ясни правила, а те са написани. Готови сме сега да вземем властта. Но всеки народ си заслужава управниците, заяви местният лидер на ДБГ д-р Шишков.

От Реформаторския блок са крайно възмутени от разпространените записи на кмета Иван Тотев и думите, които използва. Над 500 човека са „набъкани“ в общинската администрация и кой от къде изпадне му намираме работа? Явно ГЕРБ взима хора- кой от където изпадне. Това са думи на кмета г-н Тотев. Представете си как управлява ГЕРБ, каза Костадин Шанков.

Готови сме да поискаме оставката на Тотев и да вървим към предсрочни кметски и общински избори, защото ГЕРБ в местния парламент има мнозинство, заяви официално Петя Деведжиева. Толкова сме изненадани, че не можем да подберем прилични думи, за да окачествим едни такива действия. В момента се съсредоточават в това  кой е записвал г-н Тотев, а не върху самото съдържание на записа. Това е вулгарно и цинично отношение, каза още тя.

Когато изобличим, покажем и зададем въпрос, не получаваме адекватен отговор, а нас ни питат: От къде ги имате? Някой политик да е излизал с доказателства  публично, за да реши проблем в последните години?  Ние не сме против хората от ГЕРБ, там има и хора, които искат да има сериозен правов ред в тази държава. Има и такива зрънца, от които ГЕРБ трябва да се изчисти, за да заеме това място, което заема в политическата сцена, категоричен е д-р Шишков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина