ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

Нов шеф на ДКЦ 4 разпали общинския съвет

Това е политическо назначение, скочи опозицията

Няма вечни директори, отговори мнозинството

Новият шеф на ДКЦ 4 Иван Начев
Новият шеф на ДКЦ 4 Иван Начев
Извънредна точка за смяна на шефа на ДКЦ 4 разпали страстите в общинския съвет днес. Мнозинството сложи с гласуване на директорския стол на поликлиниката в Смирненски д-р Иван Начев след конкурс, който хирургът спечели преди броени дни. Опозицията подскочи, тъй като резултатите на досегашния шеф на здравното заведение са повече от добри. Д-р Николай Забунов успя да превърне поликлиниката в единственото печелившо общинско здравно заведение, защити два европейски проекта. Какво налага смяната му, скочиха от Съюз за Пловдив, БСП и НИЕ. Това е политическо назначение. Забунов е добър, но не е от нашия отбор, нали така излиза, атакуваха ГЕРБ те. Не вкарвайте съмнения, че правим нещо незаконно и грешно, отговориха от мнозинството. С тази реплика вече работата замириса, репликираха червени съветници. Не е политическо назначение. Мина конкурс по всички правила. Вечни директори няма, няма вечни назначения. Искате да спрем да правим конкурси ли, върнаха от герберските редици.

Дани Каназирева предложи гласуването на извънредната точка да бъде отложено, тъй като то е внесено от комисия, в която не е имало представител на опозицията. Войводата Слави Георгиев пък нарече рокадата като поредното поставяне на „калинка“ в Пловдив. Цялото ви управление се движи от личен и партиен интерес, от интереса от хората от върхушката ви. Калинките в Пловдив станаха в пъти повече от тези на национално ниво. Хората не са слепи, знаят какво правите, скочи той.

След скандала новият директор Иван Начев бе изправен на пленарната банка като на ученически изпит. Ветеранката сред старейшините д-р Учкунова зададе няколко въпроса на колегата си, за да разбере как ще управлява. Това ДКЦ има 64 хиляди лева печалба. Как ще продължите да работите в тази посока, пита тя. Знам, че е с много добри финансови показатели. Ще направя всичко възможно това да продължи и занапред, обясни д-р Начев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина