ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЗдравеНовиниПУЛС

Как да възстановим кожата на ръцете след дезинфектантите

 

Сапун, вода, дезинфектант – при извънредните обстоятелства на съвременното ежедневие тази формула допълнително затвърди позициите си при опазване на здравето. От друга страна се проявява сухата кожа на ръцете, постоянното усещане за стягане и лющенето. Как обаче да възстановим кожата след непрекъснатата дезинфекция? 

Защо кожата на ръцете става суха

Логично, основната причина за сухата кожа е загубата на влага. Постоянното използване на антисептици с високо съдържание на алкохол черпи влага от клетките. Ако е избран висококачествен антибактериален продукт, формулата му би трябвало да е обогатена със съставки като глицерин, сок или екстракт от алое, етерично или растително масло. Тези съставки омекотяват агресивното въздействие на спирта, но епидермисът все още се нуждае от допълнителни ежедневни грижи.

Какъв сапун да изберем за често миене на ръцете

Към избора на сапун винаги трябва да подхождаме много внимателно, а в днешно време дори двойно. Залагайте на натурални средства с високо съдържание на растителни масла – арганово, маслина, ший, жожоба. Много експерти препоръчват употребата на течен сапун с кремообразна формула – неговото антисептично действие е перфектно съчетано с подхранващи, омекотяващи и хидратиращи свойства.  Освен това течният сапун има много по-ниско рН, поради което действието му е по-меко. 

Какви средства ще помогнат за възстановяване на кожата на ръцете

Естествено, отговорът, който изскача първи, е крем. Той обаче трябва да регенерира, да защитава от сухота и от лющене. За целта се доверете на доказана козметика като Nivea, чиито кремове за ръце са сред най-известните продукти на марката. Средството, което наистина ще помогне, трябва да съдържа: хиалуронова киселина, глицерин, серамиди, висококачествени растителни масла, билкови екстракти.

Процедури за възстановяване на кожата на ръцете

Специалните козметични процедури, които могат да се извършват у дома, ще помогнат за възстановяване на гладката и здрава кожа на ръцете. 

 

  1. Можете да направите пилинг на кожата на ръцете, но продуктът трябва да бъде възможно най-мек и нежен, без големи абразивни частици. 
  2. Козметични ръкавици – чудесно решение преди сън.
  3. Чувствайте се свободни да използвате масла – арган, бадем, праскова, морски зърнастец и карите. Всяко от тях е богато на компоненти, които активират процесите на регенерация, премахват сухотата и лющенето, стягат и спомагат за подобряване на еластичността на кожата. Масажирайте, за да подобрите кръвообращението. 
  4. Козметичните салони предлагат програми за възстановяване на кожата не само за лицето, но и за ръцете. Получавате страхотен резултат веднага след разкрасителната процедура.

Ако спазвате тези няколко лесни съвета, може да предотвратите появата на по-сериозни кожни проблеми, провокирани от така необходимите антибактериални гелове. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина