ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Позиция на Общинския кризисен щаб в Пловдив за Коледните базари

Във връзка с постъпило искане на организаторите на „Коледен базар Капана“, „Панаира на занаятите“ и „Фермерски пазар Пендара – Пловдив“ за разрешение за провеждане

„Ако има предпоставки за облекчаване на мерките, ще бъде предоставена възможност за превеждане на публични събития след 21 декември 2020 г.“

Във връзка с постъпило искане на организаторите на „Коледен базар Капана“, „Панаира на занаятите“ и „Фермерски пазар Пендара – Пловдив“ за разрешение за провеждане на коледни базари, ви информираме за следното:

Организаторите на фермерски пазари и базари с отворено писмо до общината

„Общинските кризисни щабове имат право на местно ниво, спрямо епидемиологичната обстановка, да вземат допълнителни мерки, които са извън обсега на заповедите на министъра на здравеопазването. С оглед на актуалната обстановка: високи нива на заболеваемост с Ковид-19 в Пловдив, намаляващ капацитет на болниците и свръх натовареност на медицинския персонал, Общинският кризисен щаб препоръча издаването на заповед, с която се спира издаването на разрешителни за публични мероприятия до 21 декември 2020 г.

Общинските пазари продължават работата си, тъй като те са ситуирани на отредени за целта места, на които дейността е организирана, така че да няма смесване на потоци, да се подсигурят входове и изходи. На организаторите на фермерските пазари е предоставена възможността да предлагат продукцията си на общинските пазари, за да могат да я реализират.

Водени от разбирането, че животът и здравето на гражданите е най-важният приоритет и ценност, Общинският кризисен щаб предприема всички мерки за предотвратяване струпването на много хора на обществени места.

Община Пловдив е водеща в организацията на подобен тип базари и фестове и винаги е подкрепяла техните инициатори, нещо което ще продължи да прави и след приключване на усложнената епидемиологична ситуация.

Общинският кризисен щаб следи нивата на заболеваемостта и как предприетите мерки й се отразяват. Ако има предпоставки за облекчаване на мерките, ще бъде предоставена възможност за превеждане на публични събития след 21 декември 2020 г.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Мега-отговорът, в който решението е да няма „смесване на потоци“ и „вход и изток“… И не на последно място, че „общината е водеща в организирането“… Смешници!!!

  2. Не мога да се сдържа.
    Това не е отговор на отвореното писмо. Или не са го прочели, или все още нямат обективни доводи за взетите решения. Хората им задават пет въпроса, общинарите отговарят само на седмия…
    При такава раздута администрация имайте съобразителността да назначите поне един кадърен PR, че поне да ви вади от ситуации.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина