ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

Словесната битка около ДБГ продължава

Зарко Сарафян: Съжалявам, че не се оттеглих по- рано

Зарко Сарафян
Зарко Сарафян
Словесните престрелки около Движение България на гражданите продължават. След вчерашното напускане на близо 2000 души от Пловдив и областта и последвалата реакция на градския лидер д-р Шишков, днес бившият член на опорния екип на сдружението в Пловдив Зарко Сарафян излезе с отворено писмо до столичното ръководство. Той коментира думите на ДБГ, че няма как да са напуснали толкова членове, при положение, че членската маса е далеч по-малка. Сарафян разкрива, че още през януари 2012-а той и колегите му са депозирали 885 заявления за членство в сдружението.
„Именно на базата на тези членове месец по-късно – на 26 февруари- се учреди и първата организация на сдружение “България на гражданите” извън столицата, пловдивската – събитие, което се проведе в препълнената зала „Съединение” и на което лично г-жа Меглена Кунева и г-н Даниел Вълчев обявиха екипа, който ще работи за град Пловдив: Ивана Папазова, д-р Димитър Шишков, Михаил Кьосев и Зарко Сарафян. Тези 885 души са хората, които напускат, и ако не сте знаели, че съществуват, това много добре обяснява защо тези хора заявиха, че вече не искат да са част от сдружение “България на гражданите”. Това са фактите и цифрите и смятам, че нямат нужда от повече коментар. Макар че, когато говорим за сдружение, което предполага единение, цифрите не са толкова важни. Важни са идеите. А идеята беше сдружението да бъде Моралният борд и коректив на партията, да сигнализира, когато кривне от правилния път.  Затова недоумявам, че в този момент, когато очевидно се случва нещо нередно в партията, точно ръководството на Моралния борд на партията се учудва, че членовете му имат ясни и категорични политически позиции. Няма как, уважаеми г-н Атанасов и уважаеми колеги от Управителния съвет, да контролираме и да бъдем морален борд на ПП “Движение България на гражданите”, ако нямаме политическа и гражданска позиция. А вие, ако искайте, го наричайте политическа дейност.
Няма да коментирам отечественофронтовските ви призиви за обединяване на всички прогресивни сили за възможно най-бързо идентифицирането на врага. Не идва война, колеги! Идват избори и очакваме идеи, честност и принципи, а не призиви за мобилизация и противодействие. Нямах съмнение и вчера, че постъпвам правилно, но днес, след това, което прочетох, съжалявам, че не съм се оттеглил по-рано! Пожелавам ви успех и  да бъдете честни!“, пише в отвореното си писмо Сарафян.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина