Подтепето

разследване

25 Юли, 2017

Търговски обекти никнат като гъби в зелените площи около Гребния канал

Теренът на култова бирария Металиката в момента се застроява, ще става ресторант

Братя Добревски тупнаха павилион в парковата зона

Нещо масивно и метално се изгражда на мястото на Металиката Търговският обект на Добревски в парковата зонаЗелените площи около Гребния канал скоростно намаляват. За сметка на търговските такива. Нови обекти никнат като гъби в парковото пространство около спортното съоръжение, което до преди броени часове бе домакин на световно първенство. И сякаш в състезателните дни, докато движението на хора около канала бе забранено заради гонките, изненадващо се появиха два „преместваеми” обекта. Единият в момента се изгражда и няма, ама никак преместваем вид.

Става въпрос за масивна метална конструкция на мястото на култовата бирария Металиката, която бе съборена с приключването на договора за наем. Нов наемател вече се разполага върху общинския терен и вече строи нов ресторант. Металиката бе премахната преди време именно защото се намираше в зелените площи. Сега обаче се вдига поне два пъти по-голяма и по-здрава конструкция от съборената каравана, на същите тези зелени площи. Опитахме се да потърсим отговор на въпроса кога е имало търг за въпросния терен и кой го е спечелил. Района на Гребната база попада в рамките на администрацията на кметството в Западен, но от 2014г. за него отговаря голяма община и конкретно отдела по общинска собственост в ресора на зам.-кмета Димитър Кацарски.  Утре ще се опитаме да разберем от там кога е била обявена тръжна процедура, какви са били параметрите и кой я е спечелил. Тъй като информация за нея не откриваме в сайта на Община Пловдив, а задължителната информационна табела на самия обект отсъства.

Ще попитаме и за новия „преместваем” търговски павилион, който стопаните на едно от игрищата до Кулата- братя Гено и Иван Добревски, са тупнали върху зелена зона между Младежкия център и Марбея. Бившите футболисти на Ботев са циментирали и постлали с плочки над 100 квадратни метра от парковото пространство около бъдещото си заведение, на което ще разположат маси и столове за бъдещите си клиенти.

Очаквайте продължение по темата. А текстът ни „Кой кой е на Гребната база” четете по-долу.

  • 26 Юли, 2017 | хм
    Ъъъ, нали разкараха Металиката, защото не трябваше да има никакви постройки на това място, било то и преместваеми обекти? Как и кой разреши да се строи нов ресторант?
  • 26 Юли, 2017 | алността няма насищане
    кой разреши това да се случи пред очите на всички!?!?
  • 26 Юли, 2017 | презастроен, прашен, шумен, селски, беден
    От корупция и безхаберия, Пловдив се задъхва чувствително вече...а заплатите все същите от 10 години...града на 500 - тя лева....
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

09 Сеп, 2015

Закуска на тревата или кой кой е на Гребната база

Дали след десетина години районът няма да се превърне във втората главна улица на Пловдив?

Автор: Надя Петрова

Новото заведение на "Ариголд 86"Допреди година всеки уикенд  малко преди 9 часа сутринта на Гребната база се появяваше един персонаж – бос, много слаб, но решителен мъж с дълга коса. Аскетът не обръщаше внимание на никого, но привличаше погледите с различното си поведение: изпълняваше йогически упражнения  на поляната, която е точно преди табелата „0“ на алеята. Е, сега вече няма как да го видите. От два месеца, ако не и повече, на същата поляна вече има заведение. За да стигне до масичките, човек трябва да прегази тревата, защото пътека няма. Няма и да има, тъй като всеки стига до мястото откъдето му е най-удобно –като в английски ...

» повече