Организираха състезание по събиране и сортиране на отпадъци в парк Лаута

Зелен град Новини

12 участника, с помощ от роднини и приятели, се надпреварваха кой ще сортира и донесе за изхвърляне най-много отпадък. Събитието се проведе в рамките на 12 часа в парк Лаута и беше организирано от Easy Recycle – български бранд, който има за цел да популяризира разделното събиране на отпадъци.

Организаторите подчертаха, че са приятно изненадани от високата активност на по-малките посетители на парка. До 8 вечерта били събрани 230 кг. отпадъци, а почти половината от тях – сортирани в опаковки, готови за рециклиране, с тегло от 95 кг.

Най-добрите разделни събирачи получиха награди от Easy Recycle – тениски и комплект от 3 торби за разделно събиране на отпадъци с инструкции на български, които улесняват процеса по сортиране и са с доживотна гаранция. Ако се повредят, от фирмата ще ви ги заменят с нови, а старите и скъсани – ще рециклират.

„ Хубаво е, когато виждаме група млади хора да се обединяват около идея и да имат стимул да се учат и да си помагат един на друг. Да се съревновават. Да променят средата. Да се свържат с природата. Да бъдат по-добри. Да са пример за обществото и дори по-възрастните. Младо поколение като това те кара да виждаш едно по-добро утре. Да се чувстваш добре за бъдещето”, коментираха организаторите.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.