ГрадътЗдравеНовини

Безплатни прегледи за кожни заболявания в Пловдив

Седмица на отворените врати ще се проведе в Комплексен онкологичен център- Пловдив в периода от 17 до 21 юни 2024г. Кампанията ще включва безплатни профилактични прегледи за рак на кожата и консултации за други често срещани кожни заболявания, като псориазис и  екзема.

„Тези състояния могат значително да повлияят на качеството на живот на пациентите и навременната намеса може да доведе до по-добри резултати от лечението и намалено въздействие върху психичното здраве“,  коментира управителят на лечебното заведение доц. д-р Тихомир Дерменджиев. 

И допълни: 

„Събитието има за цел да повиши информираността относно важността на ранното откриване и лечение на тези състояния, както и да предостави различни възможности за справяне с проблема.“

Прегледите ще се извършват в сградата на Диагностично-консултативен блок към «КОЦ Пловдив», намиращ се  на бул.«Васил Априлов»№15А, в дните от  17-ти до 19-ти юни, от 10:00 до 13:00 часа, в кабинети №2 и №5, а на 20-ти и 21-ви юни – от 13:00 – 14:30 часа в кабинет №5.

Желаещите да бъдат консултирани е необходимо да се запишат предварително на следните телефони – 032/278 721, 032/ 278 765, 032/ 278 761, 032/ 278 762.

Безплатните прегледи ще се провеждат от висококвалифицираните онкодерматолози на КОЦ Пловдив, като при необходимост хората ще бъдат насочвани към допълнителни безплатни изследвания в лечебното заведение.

„Чрез предлагането на тези безплатни прегледи ние се стремим да направим качествената дерматологична грижа по-достъпна за всички“, каза д-р Чолакова, водещ онкодерматолог и ръководител на ДКБ.

Комплексен онкологичен център – Пловдив напомня на всички, че ранната диагностика е ключът към успешното лечение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина