АктуалноЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив (27.01–02.02)

Тази седмица в Пловдив ще играем белот и ще танцуваме бачата

Снимка на корицата: Димитра Лефтерова

27 януари

Съседите отгоре

Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения „по съседски“ в новата комедия „Съседите отгоре“. Адаптацията на хитовия испански филм от Сеск Гай ще дебютира на българската театрална сцена през режисьорския поглед на Емил Марков. Продуцент на спектакъла е Artvent.
Ана и Хулио са заедно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили видимо необратимо. Те не се поглеждат, не се докосват, а конфликтите между тях са се превърнали в норма.
Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио.
Без да предупреди мъжа си, Ана кани съседите отгоре на гости, за да се опознаят и сприятелят. Хулио настоява да им направят забележка за шума, но Ана не иска да ги притеснява.
Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и „стандартния“ начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Двамата са изправени пред сериозно изпитание, защото съседите отгоре взривяват техния свят.
Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. Тази вечер съседите ще станат едновременно вдъхновители и жертви на едно емоционално цунами, породено от необичайно дръзко и изненадващо предложение.
Как да продължат след такава „силна“ вечер – това е въпросът пред Ана и Хулио!

Дом на културата „Борис Христов“

19:00 часа

Aleks Nikolov & I5KOV at Bally club

I5KOV е добре познат със селекцията на едни от най-добрите Хаус хитове, той ще се погрижи за доброто ни настроение. Позитивна и жизнена музикална селекция ви посреща, с веселa и усмихнатa атмосфера и танцуващи купонджии до зори.

Bally Club

21:00 часа

28 януари

ПРИНЦЕСАТА И ГРАХОВОТО ЗЪРНО

Eдин спектакъл с много принцеси, много съвети, много въпроси, един принц, едно грахово зърно и една истинска … любов! Всичко това предадено чрез магията на единството от кукла и актьор.

Държавен куклен театър

10:30 часа

11:45 часа

Един мъж не стига

Когато една жена не я интересува какво мислят хората, колко „непорочни“ са другите или как ще я гледат.
Тя търси щастието си, тя преследва това от което има нужда и не дава шанс на никого да й показва пътя, а тя сама си го проправя. На пръв поглед уж някои професии изглеждат по – маловажни от другите, но когато опознаете даден човек, разбирате че въобще не е така и лесно няма.
Една много комична постановка, разкриваща какво всъщност се крие зад даден грях, зад даден избор на професия и изобщо защо всъщност – „Един мъж не стига“.
Докато работехме по този проект, много често се шегувахме с екипа, че трябва името на пиесата да е „Детронирането на моногамията“, но ни се стори малко рязко, интересно ни е какво е Вашето мнение по въпроса.

Дом на културата Борис Христов

19:30 часа

Qart by Radina Nikolova – Откриване на изложба

Qart е иновативният творчески проект на българската художничка Радина Николова. Тя успява да слее света на новите технологии и този на традиционното изобразително изкуство. Qart е единствената по рода си колекция от картини, която съчетава аналогово и цифрово, но преобръща възприятията.

Днес всички живеем в два паралелни свята. Битието се случва едновременно в дигитална и осезаема среда. Художествената концепция на Qart следва същия принцип.

Цялата колекция се състои от десет платна. Всяко платно е QR код, но нарисуван на ръка. Сканирането на „аналоговия“ код разкрива второ произведение на изкуството – вече в дигитална форма. Цифровите картини са под формата на NFT и всяка, сдвоена със своето платно, разгръща цялото произведение.

Темата на изложбата потапя в законите на физиката.

18:00 – 21:00 часа

Mila Robert Live @Bee Bop Café | 28.01

Bee Bop Café

Вход:15 лв

21:00 часа

ПАК в Петното | Котка и мишка

Хареса им, хареса ни.
Котки и Мишки ще има в Петното отново! 
Който беше предния път знае, който не беше да идва да види.
Супер вечер ни очаква!
Мосю Вълканов A.K.A. The Great Value ще се грижи за музикалната селекция, а мацките ще са гост бармани. 
Ще бъде забележително, second-in-a-lifetieme, така че можете да си запазите места от сега.

Петното на Роршах

21:00 часа

GIORG at Bally club

GIORG е креативен и талантлив диджей с модерен поглед на електронната музика! Той ще ни представи актуална селекция, която е гаранция за настроение през цялата вечер.

Bally Club

21:00 часа

29 януари

ХРАБРИЯТ ОЛОВЕН ВОЙНИК

Спектакъл откровение, който разкрива вечните истини на човешкия живот – за любовта и верността, за силата да отстояваш себе си, за доброто, което въпреки всичко съществува. Героите на тази приказка – Оловният войник и Балерината – са прекрасни и съвършени в своя стремеж един към друг и в своята смелост да се противопоставят на злото.
Представлението, богато на послания, дава възможност на зрителите да узнаят, че в играта, наречена живот, всесилна и всепобеждаваща е само любовта.

Държавен Куклен Театър

10:30 часа

11:45 часа

Българската литература накратко – ПРЕМИЕРА

Телевизионната звезда Мария Игнатова стъпва за пръв път на театрална сцена в комедията на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“.
Действието на пиесата се развива в класната стая на едно училище. Трима учители (в ролите – Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров) са изправени пред предизвикателството да преподадат цялата българска литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици.
Учителите всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“.
През смях и горчива ирония
„Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители.
Режисьор на спектакъла е Златомир Молдовански („Игра за двама“, „Любовни истории“), а сценографията и костюмите са на Ивелина Минева.

Дом на културата Борис Христов

19:00 часа

Kizomba meets Latino

През новата година към любимата ни музика ще добавим и щипка латино, въодушевени от приказното ни коледно парти.

Очаква ни отново една невероятна екзотика,в която африканските ритми ще се слеят с кубинската обстановка на
Casa de Cuba .

Всяка неделя

Вход свободен.

CASA de CUBA

20:00 часа

Останалите събития през седмицата може да проследите в единствения дигитален гид под тепетата

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина