БългарияВашите писмаКриминалеНовини

Полицията откри незаконен цех за производство на олио и склад с хранителни стоки с изтекъл срок на годност в Труд

В хода на съвместна проверка служителите на икономическа полиция и районното управление в Труд са открили незаконен цех за производство на олио. Установено е, че собственик на еднолично дружество държи производствен цех в индустриалната зона.

63 -годишният предприемач произвеждал студено пресовани масла от различни семена, без необходимите разрешения и без да спазва хигиенни изисквания. Изискано е съдействие от областната дирекция по безопасност на храните и 03 РСПАБ-Пловдив. В резултат на проверката е съставен констативен протокол, издадено е разпореждане за забрана от ОД на БАБХ и предписание от служителите на 03 РСПАБ – Пловдив.

При съвместната работа е проверен и друг склад в индустриалната зона, където е установено съхраняване на големи количества негодни за употреба пакетирани хранителни продукти. Ползвател на склада е 37 -годишен пловдивчанин, на който проверяващите органи са съставили констативен протокол и разпореждане за забрана от ОД на БАБХ. Хранителните стоки са поставени под забрана ще бъдат унищожени в последстие, по процедура започната от БАБХ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина