БългарияГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Жителите на Цалапица протестират пред съда в Пловдив

Протестът ще започне половин час преди разпоредителното заседание по делото на близнаците Борислав и Валентин Динкови

Жителите на село Цалапица се вдигат на голям протест в Пловдив, пише БНР. Той ще се състои днес и ще започне половин час преди разпоредителното заседание по делото на близнаците Борислав и Валентин Динкови, което е насрочено за 11 часа. Протестът ще е пред Съдебната палата в града под тепетата, след което в 12 часа ще се пренесе пред сградата на прокуратурата.

Протестиращите настояват за промяна в обвинението на близнаците – в момента то е за лично укривателство, че са помогнали на издирвания за убийството Рангел Бизюрев да се укрие и да избяга извън страната. Жителите на Цалапица искат двамата младежи да бъдат с обвинение за съучастие в убийството на Димитър Малинов.

И до момента Рангел Бизюрев се укрива в чужбина, макар за него има издадена Европейска заповед за арест. По неофициална информация, той поне два пъти е бил задържан – в Германия и Нидерландия, но после е пуснат заради пропуск в синхронизирането на детайли от българското законодателство с общоевропейското. Той визира липсата на съдебен контрол над издаването на европейската заповед за арест. От страна на българските власти няма официално потвърждение на тези информации.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина