10 души са арестувани за търговия с маратонки ментета

Актуално Градът Криминале Новини Темида

Схемата е от три години, наблюдавали ги половин

Според прокуратурата, организаторите изпрали 700 хиляди лева и ги вложили в изграждане на ритуален дом в Столипиново

В тайник на склад са открити маратонки Адидас и Найк за над половин милион лева

Окръжна прокуратура  и Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че са разбили мащабна схема за търговия с неистински стоки на известни марки и пране на пари. Мозъците на престъпната дейност са двама братя от Столипиново- Ремзи и Исмаил Ябанджъ. Те продавали маратонки ментета на брандовете “Адидас” и “Найк“.

“Организаторите са имали много висок стандарт за хора без официални доходи”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По думите му има задържани 10 души, включително и един от братята – организатори на престъпната група, другият живеел в чужбина. Бандата е изпрала над 700 000 лева, а парите от незаконната дейност са вложени в изграждането на ритуален дом в квартал “Изгрев”, съобщи още прокурорът.

Акцията по задържането започнала вчера. Направени били обиски на 10 адреса, а докато те траели, междувременно е пристигнала нова пратка маратонки.

“Установи се, че зад подвижна стена е изграден тайник и вътре има маратонки за 600 хиляди лева” съобщи Румен Попов.

Прокуратурата и полицията проследили движението на парите и разкрили, че зад схемата стоят двама братя, единият е извън страната, а другият е задържан.

„Наблюдението е започнало през август миналата година. Имаме достатъчно доказателства за участието на задържаните в схемата. Дневният оборот е стигал до 20 000 лева. Схемата е действала от 3 години,“ съобщи директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев.

Той припомни, че преди 4 години част от тази фамилия се е занимавала със същата дейност и тогава участниците  са били осъдени за търговия с фалшифицирани марки, но не са разследвани за пране на пари.

Разбитата престъпна група има 4 сайта, през които продава маратонките. Имало е едно лице, което е отговаря за склада. При получаване на поръчка, подставени лица изпращат пратката по спедиторска фирма, а парите се привеждат по сметка, от там средствата се теглят от физически лица, разясни схемата Рогачев.

Складът се намира в края на бул. „Шести септември“ до Стокова борса Вис Виталис. Маратонките са държани зад добре прикрита магнитна врата, която имитира стена на помещението.

 

Споделете ни във:

2 коментара за “10 души са арестувани за търговия с маратонки ментета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.