По следитеРазследване

Петър Станчев: Скоро кметът ще почне да се среща с мен, а не с Бойко, по въпроса с екозавода

Мария Ставрева е върната в управлението на Шишманци от ВКС, твърди бизнесменът

Петър Станчев, бизнесмен,
интервю на Под тепето

Image title

– Г-н Станчев, наясно ли сте какво става с Шишманци? Вчера кметът имаше среща с премиера Бойко Борисов, но от нея, като че ли нищо конкретно не излезе?

– Естествено, че съм наясно. Трябва да съм наясно с всичко, което се случва в завода поради една проста причина- Мария Ставрева и съответно аз, като неин пълномощник,  спечели делото окончателно на ниво Върховен касационен съд, с което е възстановена като собственик на дружеството, което владее Шишманци, и което направи дарението на общината. Така че, на кмета скоро ще му се наложи да се срещне с нея и с мен като пълномощник, а не с г-н премиера Бойко Борисов. Или поне ще се вижда с нас по-често, отколкото с премиера. Ще има задължителна юридическа комуникация, и всякаква друга, по между ни. Ако съм на мястото на кмета Атанасов няма да мога да спя. Притесненията му трябва да са много сериозни, при това съвсем основателно, дори според ВКС.

– От кога е решението на ВКС, г-н Станчев?

– От преди 20 дни. В момента чакаме официално, по административен път, съдебното решение да отиде до търговския регистър, за да бъде вписано.

– Какво можем да очакваме след това?

– Единственото логично и законно действие- възстановяване на справедливостта. А именно възстановяване на участието на Мария Ставрева в консорциума, който строи завода, и който ще осъществява инженеринга на завода и управлението му. Само да припомня,  че чрез Шишманци, не без активното участие на Славчо Атанасов, абсолютно незаконосъобразно, се откраднаха повече от 20 милиона обществени средства. Всичко по тази афера е отнесено до компетентните органи, които трябва да вземат отношение. Достатъчно е да изчакаме резултатите. Доколкото ми е известно в прокуратурата продължават демонстрации на активна работа. Но ако органите и държавата не вземат отношение по въпроса в най-скоро време, то ще го сторят европейските институции. 

– Споменахте прокуратурата. Знаете ли до къде е стигнала работата на магистратите по повод сигналите ви?

– Само преди няколко дни го споменах в телевизионен ефир. Ще го кажа и тук. Прокуратурата, или поне голяма част от нея, е в така наречения клуб на интереси в Пловдив,  „ Слънце” Ориент . Тази корупционна структура се реализира с подкрепата на президента Първанов още след спечелването на изборите с конкурент Петър Стоянов. За целта се възлага задача на най-приближените и доверени олигарси Георги Гергов и Иван Чомаков създаването на една масонска ложа ,която в последствие да може да гарантира реализирането на цялостния икономико-политически проект, който аз наричам Президентско бъдеще.Целта на тази инициатива е да се обединят под крило на едно място всички влиятелни лица заемащи държавни,общински и високи нива бизнес-структури контролиращи медии и обществено значими дейности, които в последствие да генерират както електорален, така и финансов резултат. Учредява се клуба Слънце , който на практика се ръководи от Георги Гергов. Назоваването само на една част от съществуващите вече членове до голяма степен определят и възможностите на така наречения клуб  Слънце.За много кратък период от време обявените по- горе президентски олигарси привличат следните знакови за бъдещото разширяване фигури, а именно- Росен Димов-апелативен прокурор ,Андрей Атанасов-Окръжен прокурор,кмета по това време Иван Чомаков, Сотир Цацаров-председател на Пловдивския окръжен съд, Тодор Петков- губернатор на пловдивска област, Йордан Дафчев шеф на следтсвието-Пловдив, Георги Търновалийски, който не след дълго самите посочени по-горе лица назначават за шеф на Териториално данъчно управление, място заемано от непокорната Менда Стоянова. И много други лиза. В момента тази структура наброява вече 45-50 члена, сред които не мога да се пропусна министрите  Петър Мутафчиев, Джевдет Чакъров, Евгени Желев и Петърнейчев. Кметовете на Пазарджик, Кърджали, Хасково ведно с местните прокурори и съдии. Шефът на Свиленградската митница, председателят на административния съд-Пловдив Георги Петров и прочие.

– Г-н Станчев, това звучи силно конспиративно. Пак ще взривите общественото пространство със скандална информация, но имате ли доказателства за казаното по-горе? Трудно може да се повярва на такива твърдения.

– Доказателства! Ами аз заставам зад името си всеки път, като кажа нещо. Досега никой от споменатите персони не е завел дело срещу мен за клевета или обида, нали?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина