ЗдравеНовиниПУЛС

Временно спират системата за онлайн регистрация за ваксинация

Системата за онлайн регистрация за ваксинация срещу COVID-19, достъпна на сайта www.his.bg, временно спира да функционира от утре, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Уточнява се, че това се налага заради декларираната от редица лечебни заведения невъзможност целодневно, при пълна работна седмица, да осигуряват достатъчно медицински персонал за поставянето на ваксини срещу COVID-19, заради сезона на отпуските.

Промяната идва в период, в който се забелязва повишаване на броя на случаите на заразените от COVID-19. В същото време се забелязва и лек ръст на броя на ваксиниращите се – от 400-500 за денонощие в последните месеци, на над 1200 вчера.

В тази връзка гражданите с регистрирани към 01.07.2022 г. дата и час за поставяне на ваксина чрез онлайн системата следва да се обърнат към своя общопрактикуващ лекар или към съответната регионална здравна инспекция за насрочване на нови дата и час за ваксинация.

В рамките на днешния ден регистриралите се в системата лица ще получат известие по телефон или електронна поща, с което ще бъдат уведомени за промяната, казват от министерството.

Всеки, който желае да получи ваксина срещу COVID-19, освен при своя личен лекар или съответната регионална здравна инспекция, може да го направи във ваксинационните пунктове, списъкът на които е тук.

Педиатрични ваксини срещу COVID-19 се поставят в пунктовете, изброени тук.

Ваксинацията срещу COVID-19 остава най-сигурният начин за предпазване от тежко боледуване, хоспитализация и дългосрочни последици за здравето, отбелязват от здравното министерство.

Източник: dnevnik.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина