ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Първата дама зарадва дежурните екипи в Ковид отделенията на големите пловдивски болници

Дежурните екипи в Ковид отделенията на двете големи общински болници – МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ „Свети Пантелеймон“ бяха зарадвани с неочаквани дарения от Първата дама на България Десислава Радева. В навечерието на Коледните и Новогодишните празници лекарите, сестрите и помощният персонал в Ковид отделенията на двете болници са били изненадани от жеста на президентшата.

„Не крия задоволството си от признанието към труда, който полагат колегите. Лекарската професия е призвание, което не се влияе от празници и затова такъв жест заслужава само адмирации“, коментира управителят на МБАЛ „Свети Мина“ проф. Петър Петров. Неговият колега – управителят на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ д-р  Константин Сапунджиев също приветства жеста на Първата дама.

Уважението към лекарския труд е най-добрата оценка за усилията, които полагаме ежедневно. Няма значение какво е дарението, нито откъде идва – за нас е важен жестът към хората, които и в този ден не са до близките си, а са на своя пост в борбата с коварния вирус“, заяви той.

„Като човек мога само да приветствам това, което Първата дама е направила по случай светлите празници. Като директор на общинското здравеопазване го приемам и като оценка за всички усилия, които медиците в нашия град полагат – знаете, че и при първата вълна, и сега Пловдив е даван за пример в организационно отношение“, коментира директорът на Дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов.

Кметът Здравко Димитров лично благодари на Първата дама на България за благородния жест.

Освен двете големи общински болници в града, дарения от президентшата получиха и дежурните екипи в Ковид отделенията на УМБАЛ „Свети Георги“ и УМБАЛ „Пловдив“.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина