ЗдравеНовиниПУЛС

Елена Филева: Дарете кръв, подарете надежда за живот

Председателят на общински съвет Куклен подкрепя акция за кръводаряване в общината

Акция по кръводаряване се организира на 27 юли в град Куклен от  Районен център за трансфузионна хематология от  9ч. до 12:30ч. Мобилният екип ще бъде разположен на алеята зад читалището .

„Призовавам всички жители на община Куклен, служители на общинска администрация и общински съвет да се включват в кампанията за безвъзмездно кръводаряване, тъй като чрез този индивидуален акт, всеки от нас може да допринесе за спасяването на човешки живот“ , заяви председателят на местния общински съвет Елена Филева.

Тя сподели още , че в годините назад професионален й път  е свързан с дейността на кръвния център и неговите структури, и че възприема кръводаряването като акт на хуманост и благородство във възможностите на всеки зрял човек без оглед на неговото социално или имуществено положение. Ситуацията с нестихващата епидемия, необходимостта от оперативно лечение на  тежки състояния и заболявания, поставя пред  изпитание , както здравната система, включително и  центровете по транфузионна хематология. „Наш дълг е да се грижим един за друг. Единствено обединени можем да преодоляваме предизвикателствата“, каза още Елена Филева.

По време на срещата Елена Филева и д-р Соня Джевизова, Директор на РЦТХ- Пловдив,  коментираха и нуждата от положително отношение към кръводаряването като акт, достъпен до всички членове на нашето общество.

Всички центрове по транфузионна хематология в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими в страна и региона. „Именно в такъв момент хората трябва да бъдат активни и да допринесат за осигуряване на необходими количества кръв. Всеки ден дарената кръв връща на стотици болни хора и пострадали живота, здравето и радостта. Кръвта, кръвните съставки и произведените от тях биопрепарати са незаменими лечебни средства досега няма създаден общодостъпен качествен аналог или заместител. Единственият източник на тези лечебни средства е здравия човек “, допълни д-р Джевизова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина