МненияПод ножа

Проектите за 40 големи спирки забуксуваха

Общината иска от концесионера на спирките да постави поне заслони

Преди началото на зимния сезон осветяват допълнително големи кръстовища и пешеходни пътеки

Обещаните от концесионера на големи спирки на масовия градски транспорт, които трябваше да се случат на 40 места, са в процес на застой. Това става ясно от не много ясно изявление на кмета Иван Тотев, за това ви предлагаме точен цитат.

„Така или иначе си говорим за спирките, почнах… От миналата седмица знаем, че така желанието на „Елиза“ да не се или поне да не предоставят проекти за тези 40 индивидуални модула. Нали имаше така първо идея да бъдат с търговски обекти, както са пред Тунела – Север.“

Очаква се в петък представители на фирмата – концесионер да се срещнат с управата на града по тази тема.     

„Желанието на общината е да се сложат по най-бързия начин заслони, ако няма да има проекти за индивидуални модули, то да има заслони още сега до зимата, като на големите спирки, като Централна и Сточна гара да има по 2 или повече заслона,“ каза още кметът Тотев.

По думите му, отделно Община Пловдив е провела процедура за заслони с ОП „Организация и контрол на транспорта“ . От дружеството ще поставят 9 заслона на места, които ще се посочат от районните кметове. Става дума за спирки, които са извън концесията с повече автобусни линии.

Припомняме, че първата и засега единствена такава спирка стана след близо две години чакане. От май 2017-а пътниците, използващи градски транспорт, имат къде да се скрият при пек, студ, дъжд и вятър, когато чакат автобус на западната страна на бул. „Цар Борис III Обединител“. Забавянето на тази спирка по индивидуален прокет от фирмата концесионер бе, защото работниците  се натъкнаха на подземните гаражи на блока отзад. Оказа се, че те не са отразени в кадастъра. Така се стигна до нов проект и съгласуването му със съществуващата в действителност, но не и на документи подземна инфраструктура.

Кметът обяви, че в подготовката за зимния сезон ще бъдат осветени критични кръстовища, като тези: бул.„Източен“ и ул.“ Богомил“, бул.“ България“ с бул.“ Васил Априлов“, „Дунав“ с „В. Левски“ и други посочени от районните администрации.

Предстои мониторинг на осветлението на пешеходните пътеки, за да се подготвят за зимата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Кмете, разрешението за заслон на спирка не може да бъде претекст за вдигането на грамадни МАСИВНИ СГРАДИ извън градоустройствените Планове. Това е престъпление вероятно поради рушвет, пардон, ПОДКУП (и др.) Ало, прокуратурците! Стани, стани, юнак …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина