МненияПод ножа

От администрацията не знаят къде е арката на Димчо Павлов

Не беше сложена на удачно място, бе в средата на алеята, обясни зам.-кметът Димитър Кацарски

На кого пречеше арката, питат пловдивски творциКаква е съдбата на арката на Димчо Павлов? Все още нямаме отговор на този въпрос.Опитахме се да разберем какво се е случило с демонтираната от Цар-Симеоновата градина модерна гранитна скулптура на покойния маестро от висшестоящи люде в администрацията. Те обаче също нямаха отговор на въпроса ни. Нямаха и идея къде е откарана работата на Павлов, както и какво точно ще се случи с нея. Ясно е само, че има снесена заповед за премахването й.

Ще проверя къде е и ще ви информирам, обеща днес зам.-кметът Димитър Кацарски. В парка имаше 50-60 произведения на изкуствата, които бяха преместени на различни места. Имаме решение за това от художествения съвет. Не казваме, че арката няма стойност. Но там, където бе сложена, не бе удачно. Бе в средата на алеята, не можеше да се мише, трябваше да се заобикаля, обясни заместник кметът. Очакваме отговор от него къде се намира арката, а ние ще проверим какво е състоянието й след демонтажа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Ми да питат изпълнителя, които са наели! За жалост съм почти убеден, че е разфасована пак по нечия заповед и само ще чуем тъжни констатации, след което ще се замете и забрави. Дано бъркам.

  2. Интересно има ли художници и архитекти в този художествен съвет? Авторът на архитектурното решение на пластиката на Димчо Павлов се казва архитект Григор Михов-през 1995 година главен архитект на панаира. Тогава разбира се тази нова алея не съществуваше-който я е измислил е променил авторско решение, което в цивилизованите държави има последствия…

  3. Прокопиев казва, че преди арката била на забито място и водила в буренясала тревна площ, а Кацарски, че след новата измислена алея /направена въпреки режимите, които го забраняват/ арката била в средата и трябвало да се заобикаля. Не ги ли е срам и двамата?!

  4. Дойде време бивши кадри на строителни войски да дават акъл как и къде трябва да се слагат предмети на изкуството.

  5. Това е вече издънка. „има снесена заповед за премахването й“. Който е „снесъл“ тая заповед би трябвало да знае нещо повече – защо, как да стане, къде да я отнесат ? „Бе в средата на алеята“ – ами всички арки се слагат в средата на нещо важно г-н Кацарски !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина