МненияПод ножа

Няма да събарят гарнизонна фурна, засега

Общината прави допитване до всички хора от квартала дали казармената сграда да заживее като арт център или целият имот да стане парк

Жителите на района ще гласуват в подобна на референдум кампания

Тотев: Сигурно е, че 300 хиляди лева няма да стигнат за ремонт на постройката

Ако хората искат Център за изкуство, ще изчакаме 8-10 години, за да събере общината пари, допълни кметът

Въпросът за бъдещето на бившата Гарнизонна фурна остава отворен, засега. Общината ще задържи събарянето на изоставената казармена сграда, след арт провокацията на Емил Миразчиев и негови колеги артисти, които смятат, че постройката може да заживее като център за съвременно изкуство. Шефът на сдружение „Изкуство днес” дори заяви, че ще организира жива верига пред багерите, които по план трябваше да влязат в бившия военен имот днес или утре. Засега няма да бутаме сградата. Казал съм на кмета на района Димитър Колев да организира кампания в квартала, която да даде отговор на въпроса какво искат хората- парк или арт център. Припомням обаче, че поискахме имота от Министерството на отбраната, защото жителите на района желаеха там да има парк. Сега върви друга подписка, инициирана от Емил Миразчиев, Фурната да не бъде бутана и там да се направи център за съвременно изкуство. Ние ще се ангажираме да направим нещо като квартален референдум, в който хората да изразят становището си чрез гласуване, обясни днес кметът Иван Тотев.

Той обаче дебело подчерта, че посочените като достатъчни от Миразчиев 320 хиляди лева за ремонт на сградата ще бъдат крайно недостатъчни. Тези пари със сигурност няма да стигнат. Ако хората искат бившата Гарнизонна фурна да стане Център за изкуство, ще изчакаме 8-10 години, за да събере общината пари и да ги инвестира в него, допълни Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина