МненияПод ножа

Емил Миразчиев контрира кмета за Фурната: Новите варвари в действие

Не го ли е срам да иска културният сектор да му финансира дейности, за които той е задължен, пита председателят на инициативния комитет за спасяването на Гарнизонна фурна

Несериозно. Така кметът Иван Тотев определи предложението за концесия на Гарнизонна фурна, дошло от инициативния комитет за запазването на бившата казармена сграда и оживяването й като културен център. Градоначалникът и председателят на комитета Емил Миразчиев водят задочен диалог през медиите по казуса с прехвърления от Министерството на отбраната към общината имот. Миразчиев и съмишлениците му предлагат годишната концесионна вноска да е под формата на произведение на изкуството на стойност 1000 лева, които да се издължават след първите пет години гратисен период и заявяват, че са готови да инвестират 200 хиляди лева за проектна документация и ремонт на Фурната, както и влагане на два милиона лева за културно съдържание в рамките на концесионния период. Предвижда още да се изгради графична база срещу 50 хиляди лева.

След коментара на кмета Тотев, Емил Миразчиев го контрира, този път през Фейсбук.

Не го ли е срам да иска културният сектор да му финансира дейности, за които той е задължен. Негово задължение е да се грижи за общинската собственост. И не е вярно, че не предлагаме конкретни инвестиционни намерения -200 000 не са малко пари, ако не се крадат голяма част, каквато е практиката. Върти сучи, все към събаряне води. Новите варвари в действие.
Напомня ми Фъндъкова, която обвинява, че творците не са се грижели за паметника 1300 България, заяви Миразчиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Да вменяваш на обществото че ще плащаш с творби на некадьрни художници е кьде по голяма наглост.Какви са тези суми от по 250.000 лева за световно неизвестни цапачи от група Рьб. Слезте на земята художници. Заливате Пловдив сьс некадьрно и остаряло изкуство и искате общината да плаща.Пловдивчани вече пьтуваме по света и виждаме какво се твори. Тука налагате 3-то качество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина