МненияПод ножа

Дарена светлинна сигнализация стои като паметник на пешеходната пътека – убиец

Още едно дарение, което не работи

Кой се грижи като добър стопанин за дарените на пловдивчани светофари

Мигащи сигнализации и звуков детектор има инсталирани от 2012-а година на „зебрата“ пред Вижън

Таня Кънева

С дарение през есента на 2012-а година в Пловдив бяха оборудвани с допълнителна светодиодна светлинна сигнализация 78 пешеходни пътеки, а на 18 зебри бе инсталиран и звуков сигнал. Дарението включваше и 32 камери. Цялото оборудване на стойност 200 000 лева бе прието с гласуване от Общински съвет – Пловдив, а местата за поставяне на техниката също одобриха общинските експерти.  В специалната подборка влязоха предимно пешеходни пътеки около училища и детски градини, с цел по-голяма безопасност в града.

Защо ви припомняме всичко това? Не за да ви върнем в жълтите спорове „какво накара оръжейния бос Петър Манджуков да отпразнува юбилея си с това дарение“. Той вече даде отговора си на този въпрос. Напомняме ви го, за да си отговорите на друго питане – колко от дарените камери, монитори и сигнализации за пешеходни пътеки и светофари на стойност 200 000 лева работят към днешна дата.

 

Светлинната сигнализация на пешеходната пътека на бул.“Шести септември“ срещу бившето кино Фламинго, на която загина жена преди Великден, също е част от това дарение. Тя работи само няколко месеца след обявяване на дарението в Заседателната зала на Община Пловдив.

Тогава кметът Иван Тотев и ресорният му заместник Александър Държиков се похвалиха надълго и нашироко. Може да си припомните историята ТУК

Наесен ще станат близо 3,5 години откакто дарението не работи!  

Огледайте се около домовете си, колко от инсталираните тогава устройства от това дарение работят днес?

Кой трябва да се грижи за даренията на пловдивските граждани в случаите, когато те не са продадени на частни лица, като тютюневи складове?  

На чия съвест още да лежат жертвите?

Защо наличният ресурс за допълнително обезопасяване не се поддържа и ползва? Тук изрично не повдигаме въпроса за нови обезопасителни съоръжения.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Дреме им на сайдера! Въпросните властимащи не ходят по пътеките в града, не пресичат, пеша никой не може да ги види, идват в Пловдив на работа с големите си , скъпи жипки( тип камион) и после си отпътуват…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина