МненияПод ножа

Асеновград като на война (ГАЛЕРИЯ)

Полиция и жандармерия варди града

Съдът гледа под обсада мерките на деветима обвинени в хулиганство

Фоторепортаж от Владимир Янев

Тоталната блокада на Асеновград, която започна през деня в четвъртък, продължи през нощта, остава и днес. В градчето са дислоциарни екипи на полицията и жандармерията. Засиленото присъствие на униформени е заради напрежението сред асенвоградчани срещу жителите на ромската махала,които извършиха побой над деца от гребен клуб "Асеновец" и техните треньори. Пострадаха четирима – две деца и двама мъже. Единият от пострадалите гребци е с фрактура на  ръката, а друг – с два счупени прешлена.  Нападението беше извършено, докато учениците тренирали гребане на язовир “40-те извора“.

В града снощи се проведе вторият пореден протест с искане за най-сурови наказания за биячите. Няколко хиляди души се събраха в центъра на града. Стигна се и до сблъсъци с полицията. Жандармерията варди основните кръстовища в града и подстъпите към циганския квартал "Лозница".

МВР затегна мерките за сигурност след продължили два дни протести след поредния побой от банда цигани, които вилнеят от месеци в града.

Днес Районен съд – Асеновград  гледа постъпило искане от Районна прокуратура за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Яшар С., Исмет Л., Славчо М. , Ангел М. , Васил И., Костадин М., Емрал Р., Абдраман А. , Стефан Д. 

Срещу деветте лица са повдигнати обвинения за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, а срещу Васил И. и Абдраман А. са повдигнати обвинения и за причиняване на средни телесни повреди на две лица по хулигански подбуди, като деянието е извършено в съучастие – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 пр.2 вр. чл. 129 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Близо 50 униформени и 20 патрулни коли са пред сградата на Съдебната палата в Асеновград. На място има и много граждани и протестиращи, които настоява за най-строги наказания на побойниците. Съдебна охрана докара арестуваните, сред които са и биячите на гребците, с медицински маски в залата на Темида. Според охраната им, в ареста имало морбили.

Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина