Под небето

Купуват спешно маратонки на корейския премиер, за да обходи Стария град

Ким Хуанг-Шик съчета костюм с бял кец от съображения за сигурност заради лошото състояние на калкъръма
Корейският премиер по бели маратонки до Иван Тотев на Античния театър
Корейският премиер по бели маратонки до Иван Тотев на Античния театър
Корейският премиер Ким Хуанг- Шик съчета строг костюм с бели маратонки в Стария град днес. Изненадващият ход на висшия корейски държавник не бе някаква странна негова модна приумица, а бе по повеля на охраната му. Гардовете на министър-председателя му забраниха да ходи из архитектурния резерват с официални обувки от съображения за сигурност заради лошото състояние на калдъръма и улиците там. На секундата, по спешност, зам.-областният управител Георги Игнатов излетя за един от пловдивските хипермаркети с мисия- да купи маратонки за високопоставения гост, за даможе разходката му в Стария Пловдив да бъде безопасна. След 20-минутно чакане бяха доставени чифт бели кецове, които премиерът Ким Хуанг-Шик обу, извини се за непротоколния вид на домакина си Иван Тотев и започна обход из резервата.
“Почувствах се изключително конфузно в тази ситуация. Вместо да се гордеем, да се срамуваме”, обясни кандидатът за кмет от ГЕРБ Иван Тотев.
“Пловдив има уникално културно-историческо наследство, но трябва да се научите да го опазвате. Приветствам усилията ви за вписване в списъка на ЮНЕСКО за културен ландшафт, но трябва още много да поработите”, коментира министър-председателят Ким Хуанг-Шик. Той е в България по покана на премиера Бойко Борисов, а в Пловдив се запозна с паметниците на културно-историческото наследство в Стария град, които видя и неговият сънародник – генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, при
визитата си през месец май тази година.Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина