Президентът към пловдивските студенти: Слушайте сърцето си

Под лупа

Не разчитайте на месии, разчитайте само на себе си, посъветва Росен Плевнелиев младежите

Image title
Image title
Не разчитайте на месии, разчитайте само на себе си, посъветва президентът Росен Плевнелиев студентите от Пловдивския университет днес на обяд. Държавният глава откри среща, посветена на младите хора и идеите им за развитието на страната с мото „Младежка визия за развитие на България”. Плевнелиев препоръча на младежите да бъдат толерантни към различните в дните на небивало разделение, но и да се вслушват в мнозинството. Успехът се гради само когато имате план, а не когато работите на парче. Но този план трябва да бъде легитимен, каза още президентът. И определи отминаващата 2013-та като годината на гражданското общество. Гражданската енергия е навсякъде, като трябва да внимаваме, да не извличаме контрата от нея, а позитивното, допълни Плевнелиев. Той подчерта, че маниерът да се отиграва ситуацията от днес за утре не е решение и не скри, че подобно политическо противопоставяне не е имало в последните 23 години. Слушайте сърцето си, апелира към младите хора държавният глава. След което обяви началото на днешния работен ден „Младежка визия за развитие на България”, в който студентите се разделиха на шест групи, за да дебатират по шест различни сфери и тяхното бъдеще, заедно с експертите от президентството. Предложенията им ще бъдат систематизирани и отнесени към съответните институции.

Image title
Пред журналисти Росен Плевнелиев каза ,че няма да налага вето върху Закона за бюджета, но ще сезира Конституционния съд по въпроса с 20- процентна такса върху ВЕИ-тата. Той ще настоява конституционните съдии да се произнесат дали приетият налог е данък или такса. После подчерта, че в този му вид решението за въпросните 20 процента вреди на бизнес средата, тъй като България губи доверие в чужбина.
По повод скандалната реч на Ердоган, държавният глава каза, че изцяло се синхронизира с позицията на външно министерство.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.