АктуалноВластГласовеГрадътНовиниОбщина Пловдив

Пълна зала за общественото обсъждане на Пробива

Кметът призова хората да мислят за бъдещето на града

Заседателната зала на местния парламент в Пловдив събра над 80 човека на дългоочакваното обществено обсъждане по проекта за реализиране на кръстовище на две нива до Водната палата. Половината от присъстващите са граждани, а останалата част – представители на местната власт, заместник – кметове, общински съветници и представители на партийни организации, които не влизат в Общинския съвет.

За изказвания са записани 25 човека. В самото начало градоначалникът Здравко Димитров се обърна към присъстващите, като ги призова да мислят за бъдещето на града и това, което ще оставим на децата си. Той се оплака, че получавал множество обаждания от цяла България на негови колеги и хора, които попадали в задръствания в Пловдив, като обобщи, че всички те недоумявали какво се случва. Димитров изказа тезата, че протестите и недоволството са дело на “ малки партийки“.

„Идват кметски избори. Тези хора могат да се кандидатират, да си напишат програми за управление на града и ако хората ги харесат, да си управляват. „

Залата посрещна с аплодисменти изказването на инж. Диана Русинова от Европейски форум за транспортни решения. Тя представи статистически модели на обследване на конкретното кръстовище и съседните му, които показват откъде идват основните проблеми и посоките на трафика. Те са публикувани в сайта на организацията, каза инж. Русинова, и могат да бъдат използвани за вземане на най-доброто решение.

„Вие сте мъдри и мислещи хора и можете да изберете най-доброто за вас. Вие най-добре познавате своя град, заключи инж. Русинова.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина