АктуалноГрадътНовини

Започва изграждането на локалните платна по Асеновградско шосе

Близо 20 млн. лева отиват за локалните платна от двете страни

С „първа копка“,  във вторник /11 август/ в 10 часа, официално ще стартира работа по  изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Тя уточни, че локалите ще са от двете страни на пътя като приблизителната им дължина ще е около 10 км. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Изпълнител е фирма „ИСА 2000“. Срокът за изпълнение е една година.

„Това стана възможно след като приключиха процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително  водените съдебни дела, а правото на строеж бе учредено в полза на АПИ от трите общини с одобрението на общинските им съвети. Много бързо  бе одобрен и подписан техническия проект, а в срок подписахме и строителното разрешение, припомни Каназирева.

Поканени  да присъстват на събитието са заместник-мистъра на МРРБ Николай Нанков, изпълнителния директор на АПИ Георги Терзийски, директора но ОПУ –Пловдив инж. Йордан Калев, кметовете на  общините: Пловдив –Здравко Димитров, Родопи – Павел Михайлов, Асеновград –Христо Грудев и Куклен – Мария Белчева. На мястото ще са и представители на фирмата изпълнител.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ¨Изпълнител е фирма „ИСА 2000“… – Само като чуете за тази фирма, е ясно какво ще се прави! Всички управници от ГЕРБ много обичат да работят с нея….

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина