НовиниСпортСпортен Пловдив

Зала Колодрума ще посреща мачове от Европейското първенство по волейбол за жени

Зала „Колодрума“ се готви да посрещне мачовете от Европейското първенство по волейбол за жени 2021. Пловдив е един от градовете-домакини заедно с Белград (Сърбия), Задар (Хърватия) и Клуж-Напока (Румъния). Първенството ще се проведе в периода от 18 август до 4 септември, а организаторите са амбицирани да повторят и дори да задминат успеха на първенството  от 2019, проведено при съвместното домакинство на Турция, Полша, Унгария и Словакия.

ЕuroVolley 2021 за жени е най-престижният волейболен турнир, организиран от Европейската волейболна конфедерация (CEV) през тази година. В него участват   най-силните 24 национални отбора в Европа, разделени в четири групи по 6 тима.

Двубоите в Пловдив ще се играят в зала „Колодрума“, която получи високи оценки за организирането на срещите на ВК Марица в най-силния женски волейболен турнир в Европа – Шампионската лига. Това даде основание на CEV да избере града ни за провеждане на срещите от  EuroVolley 2021.

България е била домакин на европейски първенства по волейбол за жени през 1950, 1981 и 2001 година, но Пловдив никога досега не е домакинствал срещи от такъв форум.

В тазгодишното първенство зала „Колодрума“ ще посрещне една от четирите групи (с по шест отбора) от първия етап на полуфиналите, както и четири осминафинала и два четвъртфинала.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина