Новини

УХТ оглави международен проект „Безопасни храни за Европейския съюз“

Мащабен международен проект „Безопасни храни за Европейския съюз“ (SafeFood4EU), финансиран от Европейската Комисия, стартира официално. Той е един от първите в новия програмен период (2021-2027) по програма Еразъм+ за партньорства във висшето образование. Иницииран е и се ръководи от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Това съобщиха от ръководството на висшето училище.

Проектът си поставя задачата за осъвременяване на обучението по безопасност и качество на храните, съгласно актуалната стратегия на Европейската Комисия „От фермата до трапезата“, която е ключов елемент на Европейския зелен пакт. С тази цел проектният консорциум в период от 2 години ще разработи иновативни интердисциплинарни учебни курсове, както и обучителна онлайн платформа със свободен достъп.

Партньорски организации на университета са водещи научни и образователни институции: Институтът по науките за храненето и храните към Университета в Бон, Германия, както и Университетът по приложни науки Aeres в Нидерландия.

Основната цел на проекта е да привлече вниманието на студентите към изграждането на устойчиви хранителни системи и на къси вериги на доставка на храни. По този начин ще може да се гарантира предлагането на безопасни и здравословни храни, включително по време на кризи, като настоящата пандемия от COVID-19.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. По-големи ОТРОВИ,като сегашните никога не сме яли вие сте УРЕПКИТЕ ОТ ЕВРОБАРДАКА които ни избивате бавно но сигурно месата са бъкани с химия които причиняват рак

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина