АктуалноГрадътНовини

Свастика се появи на Джумая джамия

Националистки символи са изрисувани по металната врата на „султанския“ вход на мюсюлманския храм

Свастика и други националистки символи се появиха на Джумая джамия в центъра на Пловдив. От няколко дни металната врата пред т.нар. „султански“ вход на мюсюлманския храм е надраскана със спрей с няколко символа, сред които и свастика.

Все още не са предприети действия по изчистването им. Няма яснота и кой е изрисувал сградата, която освен действащ храм, е и паметник на културата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. До Азззз – точно заради такива отровно мъжествени Ганьовци като вас ме е срам да излеза в ЕС! Засрамете се, как можете да обиждате хора, които не познавате? Нима това че, моя Н’монбе е бил търсен за изнасилване и двойно убийство в родината си го прави по-малко имащ нужда от закрила???? Живеем в 21 век 2021 година, вашото фашистко и националистично мислене подхожда за 1930те! Срам и позор!

    До г-ца Гулденбург – казахте нещата точно така, както са!

  2. Аз, като жена на сирийски чернокож мигрант, посещаващ редовно този храм, съм изключително възмутена! Време е да се предприемат мерки и да бъде забранена омразата със закон! Всички сме граждани на света, няма раси, няма религии, трябва да има само любов! Когато се прибирам от двойна смяна към 2:30 обедно време минавам през тази уличка. Много често виждам прогресивни младежи, радващи се на живота и смеещи се от сърце, поседнали на бира и цигарка. Нима не може всички да сме като тях??

    1. Здравейте, г-жо! Аз като една прогресивна млада жена също от сърце искам да бъда на ваше място! Искам млади мюсюлмани по възможност от Близкия Изток и по-състоятелни да ми вкарат малко култура! Искрено се възмущавам от подобни СРЕДНОВЕКОВНИ и актове на омраза и КСЕНОФОБИЯ! В момента се натискам по кафетата с супер интелигентни студенти от МУ с британско гражданство, но явно не е достатъчно…бихте ли ми дали съвет как да си намеря подобен мъж като вашия, благодаря предварително.

      1. Здравейте г-це Гулденбeрг, радвам се че споделяте мнението ми! Аз също се възхищавам на вашата култура и упоритост! Дядо ми винаги ми е разказвал, как през 43та е щял да бъде разстрелян за кражба на 20 кг сирене и разпространяване на комунистически памфлети, но г-н Силверщайн от Истанбул му е помогнал. Благодарение на него дядо ми е получил възмездие през 45та, като е осъдил половината махала като почитатели на монархофашизъма. Ох аз малко се отплеснах, извинете, но просто винаги ми пламва огънчето като стане дума за Богоизбрания народ. Относно въпросът Ви – аз лично бях голяма късметлийка. Понеже съм почитателка на БХК и следя активно групите им във Фейсбук, видях че се изискват доброволци за подпомагане на групи майки и деца, минали границата. И така в един от многото курсове както качвахме младите момчета в буса, се появиха отнякъде гнусни неофашисти с пагони, викаха нещо от сорта на „Зйг Хайл, спрете ние сме гранична полиция, трябва да ви разстреляме на място“. Бях много уплашена, но за щастие ръката на Н’монбе в този момент беше на дупето ми. Той скачайки да се качи в буса ме избута и мен вътре. Бързата реакция на шофьора от Да, България и приятелското посрещане на млада дама затворена в бус с 16 млади чернокожи, направиха пътуването до Димитровград незабравимо. Като пристигнахме исках да се отблагодаря за последен път на моя спасител и го заведох зад една баничарница. Казах че съм късметлийка, понеже докато показвах колко благодарен народ сме на номият гражданин на ЕС, войници на Хунтата арестуваха всички от буса и разтуриха организацията ни. Така останали сами с него, реших че е най-правилно аз да се грижа за него – изтеглих кредит, ипотекирах къщата на родителите ми на село, продадох си колата и закупих едностаен апартамент в Оазиса. Честно да Ви кажа, това бе най-доброто решение в живота ми! Винаги се сещам за този хубав момент докато отивам за втората ми работа. Само като си помисля, че можеше да имам приятел българин, работещ и с образование, искащ да си седя вкъщи, да му готвя… Ужас, Вие сама знаете колко по-хубаво бият младежите от Юг 🙂

      2. Боклуци продажни, свършиха се православните мъже, та да търсите богати мангали! Но не забравяйте, че там жената има по-малко права от куче. Дано на такива попаднете, боклуци!

        1. Поставянето на етикети, профашистките и средновековни възглеги, източноевропейската култура ни кара да търсим млади прогресивни мъже от Арабския свят! Естествено, че парите не са важни, но все пак е по-добре да плачеш в БМВ за повече от 5000лв ,отколкото в голф 94-та година с издухана гарнитута!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина