АктуалноГрадътНовини

Стотици на протест, не искат да се налага да „Имат човек“ (СНИМКИ)

Песента на Ицо Хазарта става знакова за протестите срещу Борисов и Гешев

Протестиращ: Това е последния шанс, който имаме (ВИДЕО)

Стотици хора се събират на площад „Съединение“ в минутите след 19:00 на поредния протест срещу главния прокурор Иван Гешев и правителството на Борисов-3. Пловдивчани отново носят множество плакати и български знамена. Хората продължават да се събират и след 19 часа и се увеличават постоянно.

От тонколоните в 19 часа се пусна станалата бързо култова песен на Ицо Хазарта „Имам човек“, в която рапърът възпява корупцията и връзкарството в българското общество. Песента стана символична за протеста, в който млади и стари заедно недоволстват именно срещу тази, наложила се у нас култура. „Не искаме да се налага да „Имаме човек“ в НАП или другаде“, коментират протестиращите.

Успоредно недоволни се събират и на обичайното място пред Община Пловдив, но голямата група са пред Прокуратурата на площад „Съединение“.

Видео на живо от протеста ви предадохме във фейсбук страницата на Под тепето.

Част от протестиращите бяха категорични, че ако скоро няма оставки, ще има гражданско неподчинение в Пловдив. Интересна реакция имаше и към екипа на Нова телевизия, която според излизащите на площада хора е пристрастна към управлението, които бяха освиркани и изгонени.

Отново пред паметника на Съединението има микрофон и хора изразяват позициите си, като един от протестиращите заяви, че „Тулупите не са недоволните от Борисов, а тулупите са в управлението„.

Друг след него заяви, че „Това е последния шанс, който имаме!“ Като продължи да говори призова за промяна на културата на управление.

“Единствената причина за подем на злото е бездействието на доброто” – каза друг от хората на протеста в Пловдив.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. ТАКА КАТО ГИ ГЛЕДАМ ПО СНИМКИТЕ – НИКОЙ НЕ СЕ Е ЗАГАЩИЛ С МАСКА ПРЕД НОСА.

    СЛЕД ТРИ СЕДМИЦИ КАТО СТАНЕ РЕЗУЛТАТо ОТ СЛОБОДИЯТА, ЧЕ ВЪЗНИКНЕ ВЪПРОСО:

    „дека че ги кО’паме?“

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина