Новини

Погребаха Елизабет II в Уиндзор

Британската кралица бе погребана в тесен семеен кръг в църквата „Сейнт Джордж“ в Уиндзор. На отслуженото опело са присъствали само кралското семейство и служителите на кралския двор.

Кентърбърийският архиепископ е благословил новия крал – Чарлз Трети, а ковчегът на Eлизабет II е бил спуснат в кралската крипта.

Последната церемония от цялото тържествено държавно погребение не бе предавана по телевизията. Тя се е състояла без присъствието на журналисти. Около 23 часа българско бе пуснато съобщениевреме на официалният сайт на кралското семейство, че Елизабет II е погребана до нейния съпруг принц Филип.

Ковчегът на кралицата е бил спуснат в гробницата в мемориалния параклис „Крал Джордж Шести“. Той е част от църквата „Сейнт Джордж“. В параклиса вече се намират тленните останки на бащата на кралицата – крал Джордж Шести, нейната майка и нейната сестра Маргарет.

Когато принц Филип почина преди 17 месеца, ковчегът му също бе положен в кралската крипта на „Сейнт Джордж“ в очакване да бъде преместен в параклиса, когато почине Елизабет II.

Кралицата почина на 8 септември в шотландското ѝ имение Балморал на 96 години.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина