НовиниСпортен Пловдив

„Почетен знак на град Пловдив” за олимпийската шампионка за младежи Александра Начева и ПФК „Марица“

Председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков връчи отличието „Почетен знак на град Пловдив“ на олимпийската шампионка на троен скок от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018-та Александра Начева  и професионален футболен клуб „Марица“. Високите отличия бяха връчени по време на церемонията “Спортист на Пловдив за 2022г.“

„За мен е удоволствие да връча тези две почетни отличия, които са по предложения на група общински съветници и подкрепени единодушно. Решение №112 от 2019-та година, с което е отличена Александра Начева е заради заслугите й в областта на спорта и популяризирането на града ни в Европа и по света“, заяви председателят инж. Държиков.

Отличието получи лично Начева, придружавана от своя треньор.

Президентът на професионален футболен клуб „Марица“ Христо Христов получи отличието „Почетен знак на град Пловдив“ , с което клубът бе удостоен с решение № 263 от 2021г. във връзка със 100-годишнината от основаването на клуба.  

„Радвам се, че имам възможността да връча това отличие на президента на „Марица“ и мой добър приятел Христо Христов. Решението, което бе подкрепено единодушно от общинските съветници, бе във връзка с вековния юбилей на ПФК „Марица“, завърши председателят  при връчването на почетните отличия с герба на град Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина