НовиниСпорт

Пловдивският кмет в екипа на Бербатов за БФС

Кметът на Пловдив и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо ITF Костадин Димитров е част от екипа 15 най-приближени до Димитър Бербатов, кандидат за шеф на БФС. Изборите за нов ръководител на футболния ни съюз след напускането на поста на Борислав Михайлов са този петък, 15 март. Бербатов обяви списък от хора, които ще управляват с него федерацията, ако бъде избран за лидер и едно от тях е именно на кметът на Пловдив Костадин Димитров.

В екипа на Бербатов влизат негови колеги от последното поколение, извело България до финали на голям европейски форум – Стилян Петров, Мартин Петров и старши-треньорът Пламен Марков.

Освен Костадин Димитров, в екипа е още един кмет – Методи Байкушев на Благоевград, както и друг политик – бившият вицепремиер по европейските въпроси Атанас Пеканов. Любопитно е, че трите най-изявени политически фигури в екипа на Бербатов са от различни краища на политическият спектър – Костадин Димитров от ГЕРБ, Байкушев е от ПП-ДБ, а Атанас Пеканов, макар и официално безпартиен, се свързва с лявото политическо пространство, като беше министър в служебните правителства, назначени от Румен Радев – на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

Сред другите интересни имена сред 15-те са Петър Хубчев, който бе част от САЩ’94 и с дълга треньорска кариера след това, преминала и през Ботев Пловдив, както и икономистът Петър Ганев от ИПИ, който дълго време пък бе част от ръководството на Левски.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина