НовиниСпортСпортен Пловдив

Пловдив – домакин на Държавно първенство по Триатлон 2020 г.

Държавното Първенство по Триатлон ще се проведе през уикенда на 15-16 август в гр. Пловдив на Гребен Канал. В него ще вземат участие над 100 професионални атлета във всички възрастови групи от повече от 10 спортни клуба по триатлон от цялата страна, членове на Българска Асоциация по Триатлон (БАТ). В категория мъже и жени, състезанието ще се проведе в рамките на Олимпийската дистанция 1500м плуване, 40км колоездене и 10км бягане.

Надпреварата обещава да бъде атрактивна и много динамична, тъй като ще предостави възможност и на всички любители на триатлона, да участват и премерят сили с най-добрите атлети в този спорт на една и съща арена. Стартът започва в неделя 8:00 часа с плуване в Гребен канал, преминавайки към колоездене и завършва с бягане около Гребния канал. Всеки желаещ може да се запише на сайта на събитието www.plovdiv.triathlon.bg.

Държавното Първенство е първото официално състезание за 2020 година и ще представлява отлична контрола за състезателите преди провеждане на Балканското първенство през септември в Сърбия.

Следващият кръг от календара предвижда спринтова дистанция в град Русе на 12-13 Септември.

Състезанието се организира с любезната подкрепа на Община Пловдив и други спомоществуватели.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина