АктуалноГрадътИзбориНовини

Паралелно преброяване: „Продължаваме промяната“ печели с 3% пред ГЕРБ

Борба за третото място между БСП, ИТН и ДПС, сигурна седма партия в парламента – „Възраждане“

При паралелни преброявания от 85% на Галъп и 70% на Маркет линкс картинката от третите парламентарни избори за 2021 година все повече се изяснява. В съобщени в ефира на БНТ резултати „Продължаваме промяната“ води категорично с 3% пред ГЕРБ-СДС (26,8 срещу 23,3 при Галъп и 26,8 на 23,7 от Маркет линкс). Позициите от трето до пето са изключително близки и въпреки паралелното преброяване, което дава много по-реални резултати от Езкит пол, изглежда до последно техните места няма да са ясни. Във всеки случай трите партии – БСП, ДПС и „Има такъв народ“ ще са с близки резултати и подобен брой депутати.

Според Галъп те се подреждат по следния начин: БСП 11,4%, ДПС – 10,7% и ИТН – 8,9%. Според Маркет линкс – „Има такъв народ“ има много по-висок резултат и е трета сила с 10.7%, четвърти са БСП с 10,5%, а ДПС са с 9,9%.

И двете паралелни преброявания отреждат шесто място за Демократична България – съответно с 6,8% според Галъп и 5,1% според Маркет линкс. Твърдо в парламента влиза и седма сила – „Възраждане“, които имат 4,9 или 4,4% според двете паралелни преброявания. Възможно е техният процент да се вдигне след гласовете от чужбина. Далеч под 4-процентовата бариера остава структурата на Мая Манолова „Изправи се! Ние идваме“ с около 2,5%.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Айде пак загуба за ГЕРБ. Втора поредна и този път с повече. По процентите на ГЕРБ и ДПС може да се ориентираме, колко хора се хранят от трапезата, за сметка на другите – кой с много, кой с по една заплатка. Ами сега?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина