АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Опозиция замълча при приемането на Бюджет 2024

„Има ли опозиция в този Общински съвет?“. Такъв въпрос си задаваха помежду си представителите на мнозинството от местната „сглобка“, подкрепило с 31 гласа За предложения от Костадин Димитров Бюджет 2024. Въпреки че гласуването отне повече от 4 часа, остър дебат и критики към управлението на града нямаше. На практика опозицията замълча. Нищо не чухме от групите на Възраждане и БСП освен заявката, че няма да подкрепят финансовата рамка.

От групата на ПП-ДБ пък единствено прочетоха позиция, която стана ясна още преди днешното заседания, но не атакуваха категорично местната власт от трибуната, както по традиция се случва при най-важното гласуване за годината. От името на групата председателят й Николай Гюров заяви, че общината е във финансов риск с приемането на така предложения бюджет, тъй като той е нереалистичен. Допълни още, че в него няма еднакъв финансов подход към всички райони, като някои от тях се неглижират, вероятно визирайки Западен и Северен, където кметовете са от ПП-ДБ.

Освен липсата на силен опозиционен глас и категоричното идентифициране на местната „сглобка“, на днешното гласуване стана ясно и друго- сами за себе си отделните политически групи трудно ще прокарат каквото и да е предложение, ако няма предварителна договорка за приемането му. Това стана ясно и от гласуването на предложенията за бюджета на Съединени за Пловдив, на Браво Пловдив, на ПП-ДБ, на Възраждане, на БСП. Всички те бяха отхвърлени абсолютно категорично от всички други съветници извън въпросните групи и реално можеха да бъдат гласувани анблок, за да не се губи време. ЗА всяко от близо 20-те предложение на Съединени за Пловдив гласуваха само съветниците от въпросната коалиция, или точно 7 съветника. Същото се отнасяше и за близо 30-те предложения на ПП-ДБ, както и за приблизително толкова на Възраждане. Стана ясно и друго- много от съветниците дори не бяха чели проекта за Бюджет 2024, тъй като предлагаха неща, които вече попадат в него.

„Чухме всички предложения на съветниците, но в нашата рамка не можем да приемем всички. Ще търсим обаче решения да го направим. Сега целта е да стабилизираме финансово общината“, заяви кметът Костадин Димитров пред членовете на местния парламент.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Това е четвърти мандат на ГЕРБ – всичко си върви по утъпкана пътека! На опозицията, още в началото на мандата й се запушва устата с… благинки! След това – 4 години „работа, работа, работа“. Т.е. – крадене, крадене, крадене. Затова градът е разкопан като след война, а доходите са на 22-ро място в страната!

  2. Прав е Гюров, за справка: район Южен ( с всичките му суб квартали) се разкапа, просто качеството на живот е на минус 3 , има ли сила ,която да промени това??!! Каратиста кара ли колелото из дебрите на Кючук Париж или само щъка между кметство и общината…

  3. Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:– https://do.my/bluestone

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина