КриминалеНовини

Намушканите във Франция деца са в стабилно състояние

Децата, намушкани вчера с нож в парк в Анеси в Югоизточна Франция са в стабилно състояние, предава OFFNews.

Децата, на възраст между 22 месеца и три години, се лекуват в болница. Сред ранените е тригодишно дете от Великобритания, друго е от Нидерландия. Двама възрастни също са пострадали. Единият от тях е в критично състояние.

Полицията арестува мъжа, който нападна децата на детска площадка. Той е 31-годишен сириец със статут на бежанец в Швеция. Наскоро пристигнал във Франция, оставяйки съпруга и тригодишна дъщеря. В неуспешна молба за получаване на бежански статут във Франция миналата година той написал, че е сирийски християнин.

Видеоматериал от нападението, качен в социалните мрежи показва малка детска площадка. Децата тичат наоколо, там са и техните родители и настойници. Тогава влиза мъж с нож и се чуват писъци. Той явно търси деца, които да нападне – и напада едно от тях в детска количка.

Френският министър-председател Елизабет Борн и министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин отидоха на мястото на нападението, след което Борн заяви, че нападателят „няма криминално или психиатрично досие“.

Прокурорът на Анси Лине Боне-Матис заяви пред репортери, че „не изглежда (нападателят) да има някаква терористична мотивация“.

Засега повечето политици се стараят да не правят прибързани заключения, но е неизбежно нападението да се включи в дебата за имиграцията, отбелязва Би Би Си.

Заради нападението вчера мачовете на Откритото първенство на Франция по тенис Roland Garros започваха с минута мълчание.

Снимка: Twitter/World Wide News

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина