НовиниСпортСпортен Пловдив

Митко Илиев пак е футболист №1 на Пловдив

В анкетата на спортните журналисти за 2020 година

За втора поредна година звездата Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2020 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното издание TempoNews.net.

32-годишният капитан на „черно-белите“ спечели убедително приза очаквано, като за първото място той събра 107 точки, с 36 точки повече от национала на „Ботев“ Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 71 точки.
Третото място заслужи вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, събрал 30 точки.

Любопитното е, че и тримата призьори бяха отличени в анкетата „Футболист на годината“ в България за 2020 година, в която Митко Илиев също окупира първото място. Тодор Неделев спечели отличието за гол на годината в България, а Мартин Луков бе определен за най-добър вратар в първенството у нас.

Атанас Илиев от „Ботев“ остана четвърти в анкетата за най-добрите футболисти на Пловдив с 18 точки, а националът Бирсент Карагарен – пети с 14 точки.
По-нататък в класацията се наредиха – Димитър Тонов с 12 точки, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Тодор Тимонов и Станислав Работов – с по 4 точка, Милен Танчев – с 3 точки и др.

„Всеки приз е еднакво ценен за мен,  не крия – развълнуван съм. Благодаря на спортните журналисти от Пловдив за оценката, благодаря и на „Темпо Нюз“, че продължи и поддържа успешно тази анкета. Благодаря на моите съотборници и всички в моя клуб, че постигнахме невероятни неща, каза Илиев – Настина беше странна и тежка миналата година, ще я запомня. Благодаря на моята съпруга, която винаги е неотлъчно до мен. Това отличие е и за нея… Благодаря и на всички, които гласуваха за мен. Горд съм и съм щастлив“.

36 спортни журналисти от 27 медии, както и 4-има представители от пресслужбите на пловдивските клубове – ФК Ботев, Локомотив, Спартак и Марица, гласуваха в четвърто издание на анкетата „Футболист на годината на Пловдив“, като лично дадоха своя вот за призьорите.

В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти. На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена коректна класация и обявена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.

Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за четвърта поредна година, след като през 2017-та бе възродена от екипа на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net.
В досегашните анкети на медията Тодор Неделев също на два пъти спечели приза – през 2017 и 2018 година, а Митко Илиев – през 2019 и 2020 година.

Снимка: архив/gong

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина