БългарияНовиниПод лупа

Милиардерът Илън Мъск купува Twitter

Сделката е за близо 44 млрд. долара, правел го заради свободата на словото

“Туитър е дигиталният площад, където ще бъдат обсъждани жизненоважните въпроси за бъдещето на човечеството”, коментира Мъск

Милиардерът Илън Мъск купува социалната мрежа Туитър (Twitter). Бордът на компанията се съгласи да продаде социалната мрежа за близо 44 млрд. Долара. За сделката беше съобщено в понеделник – по-малко от две седмици след като Мъск придоби дял от 9% от фирмата собственик на платформата.

Илън Мъск е собственик на компаниите Тесла (Tesla) и Спейс Екс (SpaceX) и е най-богатият човек в света със състояние от над 273 млрд. долара според Форбс, съобщава Свободна Европа.

Мъск каза, че иска да купи Туитър, защото социалната мрежа не отговаря на потенциала си да бъде “платформа за свободна реч”. Той добави, че свободата на словото е “основа на функциониращата демокрация”.

“Туитър е дигиталният площад, където ще бъдат обсъждани жизненоважните въпроси за бъдещето на човечеството”, каза още Мъск.

По-рано той обяви намеренията си да направи редица промени в социалната мрежа, включително да премахне част от ограниченията за публикуване на съдържание. Част от тези ограничения са насочени срещу разпространяването на дезинформация, речта на омразата и призивите към насилие. На такова основание миналата година Туитър блокира профила на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина