Новини

Легион Свобода за Русия продължава да освобождава Белгородска област

Легион Свобода за Русия продължава да освобождава Белгородска област в Русия от режима на Путин, пише OFFNews. Това обявиха бойците от зоната на военните действия и публикуваха снимки и видеа в Телеграм.

В понеделник силите на легиона заедно с Руския доброволчески корпус навлязоха от Украйна на руска територия. При вида на наближаващите танкове и БТР-и руските гранични патрули са избягали. Част от тях са се предали в плен. Руските опозиционери са се придвижили на 8 километра навътре в Белгородска област, превзели са две села и дори са успели да разгърнат своя артилерия в освободените територии. На едно от видеата се вижда и че са взели като трофей руски БТР.

Според някои руски военни кореспонденти в момента се водят изключително тежки сражения с „украинските диверсанти“. Според тях част от бойците на РДК и ЛСР са вече унищожени, а други са взети в плен. В същото време други руски блогъри отбелязват, че бойците оказват много силна съпротива и че засипват позициите на руските войски с масиран артилерийски обстрел.

„На три наши изстрела ни отговарят с 10“, пише военният Телеграм канал Рибар.

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр нарече случващото се в Белгородска област „вътрешна руска криза“, която не засягала Киев по никакъв начин. Тя обаче подчерта, че в руското общество има силно недоволство срещу властта в Кремъл и че рано или късно е щяло да се стигне до въоръжени сблъсъци.

„Руската армия не може да противопостави нищо срещу групата ни патриоти доброволци, които взеха оръжие в ръка и тръгнаха срещу режима в Москва. За пореден път е разрушен митът, че гражданите на Русия са в безопасност и че Русия е силна. Те просто окрадоха всичко! Русия няма никакъв ресурс да реагира на кризи – военнослужещите или са мъртви, или са ранени, или са в Украйна. Свидетели сме на паника, частично на евакуация, но в повечето случаи – на стихийно бягство“, заявиха бойците от РДК и ЛСР.

Снимки: OFFNews

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина