АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗабравеният градИзпод тепетоМненияНовини

Кой е най-добрият квартал за живеене в град Пловдив?

Отговорът със сигурност няма да е еднозначен и лесен, защото всеки има своите предпочитания и критерии, когато става въпрос за избор на жилище. Но все пак – има ли такова нещо като „най-добрият“ квартал в Града под тепетата?
Източник: LOST IN PLOVDIV

В условията на постоянно нарастващи цени на имотите и огромно предлагане на новостроящи се и завършени сгради, се опитваме да намерим отговор на въпроса къде е най-добре да си закупим апартамент за живеене. Отговорът със сигурност няма да е еднозначен и лесен, защото всеки има своите предпочитания и критерии, когато става въпрос за избор на жилище. Но все пак – има ли такова нещо като „най-добрият“ квартал в Града под тепетата?

Често през годините такива класации са се правели, а и досега агенциите за имоти вероятно могат да обобщят накъде се насочва търсенето на купувачите в последно време. Дали ще се повлияем от тях обаче, или ще изберем според личните си критерии, е строго персонален избор.

Преди десетилетие си спомняме, че Тракия бе избрана като предпочитан район за устройване поради наличието на голям брой паркове, детски площадки, фитнес на открито, хубави заведения, всякакви търговски вериги, удобен градски транспорт. И най-важното – въздух. Места пред блоковете за паркиране имаше за всички, а междублоковите пространства бяха достатъчно големи, за да се устройват дори квартални първенства по футбол сред живущите. Към днешна дата строителният бум не подмина квартала, като на мястото покрай сградите изникнаха редица големи комплекси като „Оазис” „Гербера” „Олимпия” и „Томов Плаза“, но все още позитивни страни си остават сравнително широките булеварди и наличието на по-големи паркове и шопинг центрове.

квартал в град Пловдив

След това – може би около 2017-а година, за най-добър район с най-чист въздух се спрягаше Западен и по-специално Смирненски. Тогава като положителни точки при евентуалния избор на жилище там се споменаваше наличието на Гребната база и големи зелени площи около стадион Пловдив, както и близостта до първия мол под тепетата. Сега отново ситуацията е доста по-различна. Високи нови сгради, които сякаш изсмукват светлината около теб и засилено строителство, особено в частта към Прослав и около парк Отдих и култура, където транспортът може да е проблем, ако разчитате основно на него.  Все пак, според класации на водещите фирми за продажба на имоти, това продължава да е едно от желаните места за покупка на жилище след централната градска част.

Колкото до Центъра – удобна локация за собствен дом, ако имате на разположение поне един гараж. Оттам е лесно да стигнеш почти навсякъде, но имайте предвид, че новите жилищни сгради са много по-малко като предлагане в идеалния център. Предпочитан е от голяма част от чужденците, избрали да останат Пловдив, най-вече поради възможностите за социален живот и близостта до редица популярни места за развлечение. Ако държите все пак на тази част от града, но не искате да сте непременно в средата на всичко случващо се, добре е да поогледате за възможности в района на Мараша, Съдийски и Военна болница. Точно покрай тях няма големи комплекси, на пешеходно разстояние са от Главната улица и в близост има повече големи магазини и пространство на разположение.

Целият материал четете в LOST IN PLOVDIV

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

4 коментари

  1. Няма такъв ( вече) , превурнаха града в селски обор, кал, мизерия, презастрояване, разбити шосета, прах, шум…мега ниско качество на живот, колкото и да се дуят парвенютата си е кенеф.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина