ГрадътНовиниОбщина Пловдив

Кметът събира строителите на Южния колектор и Модър-Царевец

Кметът на Община Пловдив Костадин Димитров свика на спешна среща в сградата на общината тази сутрин шефовете на фирмите-изпълнители и възложителя „ВиК“ на големия инфраструктурен проекта за Южния обходен колектор. В четвъртък той обяви, че забавянията са плод на липсата на комуникация между тях.

Днешната среща е поредна в опит да бъдат съгласувани графиците им на работа. Димитров уточни, че заради липсата на комуникация и съгласуване се наложи забавяне на пускането на движението през новия пътен вързел „Модър – Царевец“. Градоначалникът припомни, че общината планираше откриването му за понеделник, 15 април.

След две седмици пускат движението по пробива „Модър-Царевец“

Проектът за Южния обходен колектор се изпълнява от консорциум „Еко проект – Пловдив“, в който участват три софийски фирми:  „Интерхолд” ЕООД, „ТЕС Кънстракшън Груп” ЕООД и „ВиК Инфраструктурнопроектиране” ЕООД. В момента те работят на кръстовището на улиците „Царевец“ и „Солунска“и това прави невъзможно пускането на движението през подлеза.

На днешната среща в общината се очаква да се реши дали трафикът може да бъде пуснат на 22 април, когато изпълнителите са обещали да освободят кърстовището. Затова при кмета Димитров освен строители ще има и представители на КАТ и Общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта”.

В понеделник, 15 април, се очаква да бъде издаден и акт 15 на пробива„Модър – Царевец“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина