ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ИзбориНовини

Кой е Иван Николов и защо да гласувам за него?

Сред личните му приоритети са: реиндустриализация на страната, спиране износа на суровини за всички сектори, повишаване на конкурентноспособността на земеделските производители на родния пазар, ефективна реформа в Прокуратурата и разделяне на властите

„Ще отстоявам националните интереси на България в ЕС и НАТО, а не само да казваме „Yes sir!“ и да изпълняваме безпрекословно. Последното правителство беше очеваден пример за това, работеше за чужди интереси.“

О.з. полковник, военен пилот I-ви  клас, Иван Николов е роден в град Кричим през 1966 г. Завършва Образцова Математическа Гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив. През 1988 г. се дипломира във ВНВВУ „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия, като летец-пилот за ВВС. От 2001 до 2003 е слушател във ВА „Г. С. Раковски”, Командно-щабен факултет: „Организация и управление на оперативно-тактически формирования ВВС”. През 2011 г. във ВА „Г. С. Раковски” завършва Стратегически курс във факултет „Национална сигурност и отбрана”.

От 1988 до 2022 г. служи последователно в 23 авиобаза – Стара Загора, 24 авиобаза – Крумово и Командване на ВВС на БА. Кариерно развитие: младши пилот, заместник- командир на звено, командир на звено, командир на ескадрила, началник на отделение, заместник-командир по летателна подготовка на 24 авиобаза, началник на щаба на 24 авиобаза, заместник-командир на 24 авиобаза, началник на сектор „Авиация” в командването на ВВС, заместник-началник на щаба по ресурсите на ВВС.

На предстоящите парламентарни избори, на 2 октомври 2022 г., се кандидатира за народен представител от листата на Коалиция „Български възход“ / № 15 в интегралната бюлетина, с преференция 107 за град Пловдив и областта/.

Защо избрахте да се явите на избори от политическия проект на Стефан Янев?

Смятам, че 32 години „реформи“ и грабежи стигат. Всички искаме да живеем в нормална държава.

А как Стефан Янев е гарант затова?

Не ми е подписвал документ за гаранция. Впечатленията, които съм добил от лични срещи с него, изявите му по телевизията и социалните мрежи ме убедиха, че човекът ще работи за държавата, за разлика от другите.

В кои от приоритетите на коалицията припознавате своите ценности?

Всичките, плюс още някои мои.

Кои са вашите?

Реиндустриализация на страната и връщане на стратегическите предприятия на  държавно управление. Като „екстра“ – наказателно преследване на тези, които са допуснали преминаването им в частни и особено в чужди ръце.

Спиране износа на суровини за всички сектори на безценица.

Развиване на конкурентноспособността на българските земеделски производители, особено за родния пазар.

Смятам, че за да се стигне до ефективна реформа в Прокуратурата, тя има нужда от прочистване на зависимите прокурори. Необходимо е да се търси вариант за излизането ѝ от съдебната власт. Все пак това е обвинението на държавата, това не е съдът.

Основен белег на демокрацията е разделението на властите, което в България го няма. Не знам защо хората не виждат този слон?! При положение, че законодателната власт назначава и може да уволни изпълнителната, то не може да говорим за никакво разделение. Също така, законодателната власт назначава половината съдебна. Вижте ВСС, което също е показателно.

Решаването на демографската криза не е в сегашната социална система, която дава средства, а получава по-големи проблеми. Един от начините е така наречените „детски“ да не са фиксирани. Например, да са под формата на намаление на данъците за работещите родители. Коренът на тази криза, за мен не е намалената раждаемост. Проблемът ни не е броят хора, тъй като държави с много по-малко население са постигнали повече. Мерките тук трябва да са насочени към образование, така че държавата като дава пари, да получи нещо насреща. По-скоро трябва да са насочени към привличане на образованите мигрирали младежи.

Държавата осигурява безплатно средно образование, а държавните предприятия нямат работници и специалисти. Тоест, няма планиране на профилите на обучение. За мен не е редно държавата да плати образованието на един човек и после той да отиде в частна фирма, която го ползва наготово. Би трябвало бизнесът да поеме част от средствата за обучението на своите специалисти. Има не един и два примера за това в университети.

За какво ще работите в НС?

Освен изброеното. На първо място – да попреча за продължаващото разграбване на държавата; на ширещата се некомпетентност; корупция; калинки във властта и зависими чужди агенти.

Ще отстоявам националните интереси на България в ЕС и НАТО, а не само да казваме „Yes, sir!“ и да изпълняваме безпрекословно. Последното правителство беше очеваден пример за това – работеше за чужди интереси.

И най-сетне да започнем с търсенето на отговорност на виновните за състоянието на държавата.

Защото искам да живея в една нормална страна.

*платена публикация

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина