ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътМненияНовиниОбщина Пловдив

Градският транспорт на Пловдив вече го няма в Google Maps

Градският транспорт на Пловдив вече е невидим във водещата в света платформа, предлагаща маршрути за придвижване- Google Maps. Причината за това е липсата на комуникация между Община Пловдив и Google, съобщава Капитал.

От изданието предвиждаха, че това се очаква да се случи, тъй като администрацията не изпращаше адекватна и навременна информация за публичния транспорт. Това е проблем още от предния мандат на Здравко Димитров, но и през този не се прави нищо, за да се промени ситуацията. А Пловдив вече не е място, където тази услуга съществува.

Капитал съобщава още, че Пловдив не предоставя информация към екипа на Google Maps от повече от 2 години- от началото на 2022 г. Медията се е свързала с ресорния зам.-кмет Савина Петкова, която е научила за проблема едва днес.

Липсата на информация в Google Maps за градския транспорт на Пловдив ще затрудни изключително много най-вече туристите под тепетата, които са свикнали да ползват платформата навсякъде. Тук обаче информация за автобусите няма да получат. Остават им само физически да стигнат до разлепените хартиените карти по спирките.

Подробности четете в КАПИТАЛ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Пловдив не подавал информация на Гугъл за градският транспорт. Е как да подават информация за нещо което го няма още от времето когато Тотев беше кмет, а тия след него го довършиха, То ако изчакаме още някоя година и Пловдив ще го ликвидират.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина