ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Eкип на ДФ Пловдив 112 до тъмно участва в потушаването на горски пожар

Вчера следобед Доброволно формирование Пловдив 112 получи обаждане от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, че е необходимо съдействие за потушаването на горски пожар в непосредствена близост до с. Бабек, община Брезово. Формированието се отзова с 15 човека на място, като още колеги останаха в готовност да се включат при необходимост. Теренът беше тежък и стръмен, без да позволява гасене с пожарни автомобили – борбата с пожара се извършваше основно на ръка. Високите температури и поривите на вятъра допълнително усложняваха обстановката и заплашваха сигурността на близкото село.

До вечерта пожарът беше овладян, като доброволците от Пловдив 112 останаха на терен до след залез слънце и се прибраха в Пловдив малко преди полунощ.

Екипът на Доброволно формирование Пловдив 112 благодари на колегите от пожарната за полученото от тях признание:

„Пожарната от гр. Раковски благодари, сърдечно за оказаната помощ, от доброволците от Пловдив 112 и доброволците от общ. Брезово. Без вас нямаше да се справим“.

В отговор, Атанас Даков, ръководител на Пловдив 112, каза:

„Колеги пожарникари, благодарим ви за горещите думи. Тези думи и тази благодарност са това, което ни дава сили и ни движи напред в призванието ни да помагаме на вас и на обществото.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина